Forslag om hjælp til handicap-familier falder med S-exit

Enhedslisten må skyde en hvid pind efter et beslutningsforslag, der skulle gøre det mere overskueligt for børnefamilier at finde rundt i den jungle, der ofte møder dem, når de skal søge hjælp til deres handicappede barn.

Socialdemokraterne har valgt at forlade forhandlingerne, og dermed tager de flertallet med sig.

Forslaget havde ellers samlet et bredt flertal uden om regeringen bestående af Alternativet, Enhedslisten, SF og DF foruden Enhedslisten og Socialdemokraterne selv.

- Det er utroligt skuffende, siger handicapordfører for Enhedslisten Jakob Sølvhøj.

- Jeg tror, at vores fælles forslag, som havde hele 114 mandater bag sig, har givet mange forældre til børn med handicap store forhåbninger til, at der nu endelig politisk gøres noget ved den ufleksible lovgivning, siger han.

Hos Socialdemokraterne lyder forklaringen, at man har fået tilsagn fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) om at nedsætte en arbejdsgruppe, der vil kigge på problemet, og at det i første omgang er tilstrækkeligt.

- Ministeren går på talerstolen og siger, at det er hun sådan set enig i, og vil igangsætte et udredningsarbejde, hvor hun vil imødekomme det, som vi gerne vil alle sammen, siger handicapordfører for Socialdemokraterne Orla Hav.

- Når vi har ministerens tilsagn om, at hun sætter arbejdet i gang, synes vi, det er en stærkere beslutning, end at vi krampagtigt holder fast i at stemme et beslutningsforslag igennem.

Det hedengangne forslag gik ud på at give familierne én samlet hjælp i stedet for som nu, hvor familier skal have forskellige hjælpere.

For eksempel kan en hjælper i skolen ikke hjælpe barnet til en børnefødselsdag, da hjælperen kun har bevilling til at arbejde i skolesystemet.

Regeringspartiet Venstre ville under alle omstændigheder stemme imod forslaget.

- I sin rene model kan vi ikke støtte forslaget, for der er også nogle ulemper ved det, har socialordfører for Venstre Carl Holst tidligere sagt.

/ritzau/

Dagens Gossip