Forsøg: Ny ekspresbuslinje mellem Aalborg Midtby og AAU

Aalborg Kommune starter 3. februar et forsøg med en ny ekspresbuslinje, 20E, på strækningen mellem Aalborg midtby og AAU. Det skyldes, at metrobus 2 er en af de mest benyttede buslinjer i Aalborg, og at der dagligt er rigtigt mange passagerer på strækningen mellem Aalborg midtby og AAU.

Mange af de passagerer, der i dag benytter metrobus 2, vil kunne drage fordel af den nye ekspresbuslinje, fordi den giver mulighed for at komme hurtigere til og fra universitetet. Samtidig bliver der bedre plads i de busser på metrobus 2, som i dag er overfyldte, oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Ekspresbussen kører fra Aalborg Busterminal hvert kvarter mellem kl. 7.30 og 8.45, og igen mellem 13.30 og 16.15 fra AAU Busterminal til Aalborg Busterminal. Den kører uden stop på strækningen fra Aalborg Busterminal til Grønlands Torv. Fra Grønlands Torv stopper den ved alle stoppesteder indtil AAU Busterminal.

Den får en køretid på 15 minutter, som vil give en tidsbesparelse på 3 minutter i forhold til metrobus 2.

Ekspresbussen er et forsøgsprojekt, som skal køre indtil sommerferien. Herefter skal det vurderes, om den skal gøres permanent.

Dagens Gossip