Forsvar: Drenge har afstemt forklaringer i mordbrandsag

Skrevet af admin

11/12/2013

Dagens topnyheder

Beskyldningerne mod hinanden fyger onsdag mellem en 30-årig kvinde, hendes 19-årige nevø og hans 17-årige ven ved Retten i Roskilde.

Alle tre sidder tiltalt for røveri og en mordbrand, der fandt sted 14. september 2012 i en lejlighed i Gersagerparken i Greve. Branden kostede en ung kvinde livet, da hun ifølge anklageren blev gjort til en "levende fakkel".

Den tiltalte kvindes forsvarer, Gitte Juul Jensen, argumenterer dog for, at de to drenge har aftalt deres vidneudsagn for at kaste skylden over på kvinden og selv slippe fri.

- De meget skiftende forklaringer fra drengene kan forklare noget af gåden. Deres forklaringer bekræfter hinanden, men det er 100 procent klart, at selvfølgelig har kammeraten afstemt sin forklaring til nevøens, siger hun under sin procedure og spørger:

- Hvis de ikke har gjort noget, hvorfor har de så ikke bare sagt det?

Gitte Juul Jensen peger samtidig på, at ingen beviser linker hendes klient direkte til den brand, som kostede 26-årige Nilab Shahkor livet. Derudover ville det være nemmest for kvinden at tilstå, hvis det var hende, der stod bag forbrydelsen.

- Der har været så stort pres på min klient, at hun har været ved at bryde sammen og sige, at det var hende. Hun er i splid med hele sin familie, siger forsvareren.

Ifølge anklager Henrik Bergquist er grunden til mordbranden intens jalousi.

- Den tiltalte kvinde var dybt jaloux og stadig forelsket i den afdødes mand. Hun bliver af vidner beskrevet som misundelig på den dræbte, sagde han under sin procedure tirsdag.

Den 30-årige kvinde har tidligere fortalt, at hun var gift med manden, før han i juni sidste år blev gift med sin 26-årige kusine fra USA - offeret Nilab Shahkor. Manden afviser dog, at det skulle være sandt.

Den tiltalte kvinde blev selv alvorligt kvæstet ved branden. Hun sprang ud ad vinduet fra tredje sal og blev efterfølgende lagt i kunstig koma på Rigshospitalet.

De tre på anklagebænken nægter sig alle skyldige.

Retssagen foregår i en retssal i Holbæk, hvor betjente sørger for at holde familier og pårørende til både offeret og de tiltalte adskilt, da spændinger mellem dem to gange tidligere er endt i slagsmål uden for retten.

Sagen blev flyttet til Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i lokalerne i Roskilde.

/ritzau/