Forsvarer: 17-årig lyver om stort og småt

En 17-årig datter i en familie med palæstinensiske rødder lyver om stort og småt, hvilket i høj grad gælder de grove beskyldninger om familiens regulære afstraffelse af pigen med et bælte, fordi hun havde en dansk kæreste.

Sådan lyder det samstemmende fra forsvarsadvokater for den 17-årige piges far og onkel ved Retten i Glostrup i en sag om grov vold og frihedsberøvelse, som senioranklager Martin von Bülow kalder "100 procent æresrelateret".

Onklens advokat, Kim Bagge, henledte rettens opmærksomhed på, at pigen blandt andet løj for sin kæreste og skole om, at hun havde kræft i perioden op til 4. marts, hvor afstraffelsen angiveligt fandt sted i et hus i Høje-Taastrup.

- Det er bekymrende, at pigen i to episoder op til den 4. marts fortæller historier, som er notorisk forkerte, men gør det på en meget overbevisende måde, siger Kim Bagge under sin procedure.

Pigens danske kæreste har selv forklaret i retten, at han senere fik sandheden at vide. Efterfølgende brugte de unge elskende løgnen til at pjække sammen fra skole, så familien ikke opdagede, at de så hinanden.

Også forsvareren for pigens far Jens Christian von der Maase satte spørgsmålstegn ved den 17-årige piges troværdighed.

- Den forurettede lider af en opmærksomhedslyst og har spredt en række rygter, som ikke passer. Det er blot en af mange løgnehistorier, som datteren er kommet med, og anklageren har ikke løftet bevisbyrden, siger han under sin procedure.

Anklageren mener, at afstraffelsen ligner ren tortur, og han har krævet pigens far, onkel, moster og mor idømt tre års fængsel. Forsvarerne hælder til frifindelse eller højest et år og tre måneders fængsel.

Farens advokat mener, at straffen bør være på højde med den periode, som hans klient har siddet varetægtsfængslet. Resten kan være betinget, forklarer Jens Christian von der Maase.

Alle fire nægter sig skyldige.

Der falder dom i sagen senere mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip