Forsvarer: Efterforskning i Solhavesagen er ensidig

Forsvarer Henrik Garlik, der forsvarer den hovedtiltalte Søren Virenfeldt, der er tidligere forstander på det socialpædagogiske bosted Solhaven, er tilfreds med, at politiet og anklagemyndigheden nu intensiverer efterforskningen i Solhavesagen.

- Det er meget usædvanligt, at der i en så stor sag fortsat foregår så omfattende en efterforskning. Forhåbentlig kan vi nu få samlet op på det, siger han.

Det sker, efter at retten mandag besluttede at udsætte sagen i flere uger, fordi forsvareren for de 12 tiltalte kræver yderligere efterforskning, før afhøringerne kan fortsætte.

Hans væsentligste kritik er, at anklagemyndigheden ikke for længst har sikret sig et elektronisk journalsystem med navnet Bosted.

Det er siden 2007 og frem til Solhavens lukning blevet brugt af de ansatte til at beskrive blandt andet magtanvendelserne mod de unge og baggrunden for dem.

- Det har min klient Søren Virenfeldt også gjort dem opmærksom på, uden at de har sørget for at sikre sig den relevante computerserver, siger Henrik Garlik.

Det skal politiet nu forsøge at skaffe sig fra konkursboet, blev det besluttet mandag i retten, som aldrig nåede frem til afhøring af de ellers indkaldte forurettede og tiltalte.

I stedet endte sagen i en større diskussion om alle de mangler, som de 12 forsvarere mener, der er i det materiale, som anklagemyndigheden har fremlagt.

Solhaven gik konkurs, da sagen mod bostedet begyndte at rulle og kommunerne indstillede henvisningen af klienter.

Fra konkursboet er der således under sagen tilkommet 17 flyttekasser med bilag, som advokaterne også fortsat efterlyser et brugbart overblik indholdet af.

- Det her bekræfter en alt for ensidig efterforskning, hvor det samlede materiale ikke lægges frem, siger advokat Henrik Garlik.

/ritzau/

Dagens Gossip