Forsvarer før dom i stor hashsag: Beviserne er for tynde

Skrevet af admin

12/02/2015

Dagens topnyheder

Optællinger fra fire dages videooptagelser af to boder i Pusherstreet på Christiania er ikke nok til at sige noget om omfanget af salget i boderne på den berømte og berygtede gade i fristaden.

Det mener forsvarsadvokater for de 10 tiltalte - tre kvinder og syv mænd - i den første af i alt seks sager om hashsalget i Pusherstreet.

Den såkaldte sag seks har kørt siden september, og fredag falder der dom i Københavns Byret.

- Det er min klare opfattelse, at politiet ikke har nok bevis til domfældelse, siger Henrik Høpner, som er en af de i alt ni forsvarsadvokater i sag seks.

Han forklarer, at politiet i månedsvis har filmet indgangen til to boder på Christiania.

Ved at tælle kunder i boderne og lægge tallet samme med, hvor meget en kunde i gennemsnit køber på Pusherstreet, har politiet regnet ud, hvor meget hash de tiltalte har solgt.

Men politiet har kun talt op, hvor mange kunder der var i boden på fire dage, som politiet selv har valgt.

Ifølge advokaten er det ikke repræsentativt for salget i Pusherstreet.

- På baggrund af de fire dage kunne jeg i min procedure dokumentere, at det aldrig regner i Danmark, og det er jo fuldstændig tosset, siger Henrik Høpner.

Det har han gjort ved at se på, hvordan vejret var på Christiania de fire dage. På ingen af de fire dage var der regnvejr.

En anden advokat i sagen siger, at der i et vist omfang er bevis for, at de tiltalte har solgt hash. Men hun mener heller ikke, at politiets beregningsgrundlag er godt nok.

- Omfanget er noget, man nærmest har sjusset sig frem til. Man fisker nogle tal ud, som ikke er dækkende. Og så begynder man at holde dem op imod hinanden og laver gennemsnitsberegninger på et meget vagt grundlag, siger Mette Lauritzen.

Forsvareren pointerer også, at de tiltalte ikke skal dømmes for at være medvirkende til alt det salg, der er foregået i Pusherstreet i en periode på mange måneder, fordi de er set sælge hash i en bod nogle gange.

De 10 tiltalte er anklaget for at have solgt 1,8 ton hash på Christiania i alt.

Hashsalget er ifølge politiet sket frem til 13. marts sidste år, hvor politiet slog til i operation "Nordlys". Ved operationen blev op mod 80 personer anholdt.

/ritzau/