Forsvarer: Frustreret Don Ø bad direktør tage kurs-action

Skrevet af admin

24/06/2015

Mest læste i dag

Det var alene et udtryk for flovhed og frustration, at tidligere Parken-formand Flemming Østergaard skrev til daværende Parken-direktør Jørgen Glistrup, at han blev nødt til at "tage actions" om kursen på Parkens aktier.

Sådan lyder det onsdag i Københavns Byret, hvor Flemmings Østergaards forsvarer, Sysette Vinding Kruse, kommer med sine afsluttende bemærkninger i sagen, hvor de to tidligere Parken-topfolk er tiltalt for kursfup med Parkens aktier.

- Jeg vil godt bede retten om at se på den kontekst, mailen er skrevet i. Den er, at Flemming Østergaard lige har indgået en handel med 50.000 aktier til Clipper til kurs 1200, siger Sysette Vinding Kruse.

Hun henviser til en mail fra Flemming Østergaard til Jørgen Glistrup fra 2008, som har fået en central rolle i anklagemyndighedens bevisførelse.

- Kære Jørgen. Kursen. Nu bliver du nødt til at tage actions, skriver Flemming Østergaard, og hertil svarer Glistrup blandt andet:

- Jeg tror nu godt, Clipper kan forstå, at et regulært markedssammenbrud også rammer Parken-aktien, ellers burde de ikke beskæftige sig med værdipapirer.

Clipper er et dansk rederi, som kort forinden havde købt 50.000 Parken-aktier for 60 millioner kroner. Herefter faldt kursen til Flemming Østergaards frustration.

- Han er frustreret. Det kan man også læse af Glistrups svar til formanden. Han synes, at det er pinligt, at Clipper nu kan læse, at de lige havde tabt fem millioner kroner på en uge på den handel, siger forsvareren.

Sysette Vinding Kruse understreger, at hverken Flemming Østergaard eller Jørgen Glistrup foretog sig noget på baggrund af korrespondancen:

- Det må være det afgørende. Derfor må man i denne sag heller ikke overfortolke ordlyden af ganske, ganske få mails. Det var ikke en instruktion, men frustration, som Flemming Østergaard gav udtryk for i den mail, siger forsvareren.

Sysette Vinding Kruse kræver Flemming Østergaard frifundet og var onsdag skarp i sin kritik af anklagemyndighedens bevisførelse, som, hun og andre af forsvarerne mener, bygger på anklagerens formodninger.

- Det er ikke nok, hvad anklageren har af opfattelse om sagen, eller hvad de synes om dette eller hint. Det, der er relevant, er, hvad der kan bevises, siger hun blandt andet.

Ifølge anklageskriftet har Flemming Østergaard "bemyndiget, besluttet, instrueret og tilskyndet" til de aktiehandler, som ifølge anklageskriftet havde til hensigt at manipulere kursen.

- Dette skete simpelthen ikke, siger Sysette Vinding Kruse og henviser til, at anklageren ikke har fremlagt beviser for, at Flemming Østergaard stod direkte for nogle handler.

/ritzau/