Forsvarer i mordbrandsag: Ingen rygende pistol mod nevø

Skrevet af admin

11/12/2013

Dagens topnyheder

En 19-årig mand kan ikke dømmes for drab i sagen om den mordbrand, der i september sidste år kostede en 26-årig nygift kvinde livet i Gersagerparken i Greve. Der mangler simpelthen utvetydige beviser.

Det mener forsvareren for teenageren, som sammen med sin 30-årige tante og sin kammerat på 17 år onsdag sidder tiltalt for både røveri og mordbrand ved Retten i Roskilde.

- Vi har ingen rygende pistol mod min klient. Der er ingen afbrændte hænder eller skader på arme og ben, som tyder på, at han har haft benzin på sig. Vi har ingen spor, der utvetydigt viser, at han har noget med drabet at gøre, siger forsvarer Jane Ranum.

Hun argumenterer samtidig for, at han sammen med sin kammerat ikke havde kunnet forudse, at hans faster angiveligt planlagde at dræbe sin ekskærestes nye kone.

Branden fandt sted i september 2012, da de tre tiltalte opsøgte lejligheden, hvor 26-årige Nilab Shahkor var alene hjemme. Hun var tre måneder tidligere blevet gift med sin mand, som havde et forhold til den 30-årige kvinde på anklagebænken.

Hvad der konkret er sket i lejligheden, er anklageren samt den 30-årige kvinde og de to unge mænd alle uenige om.

Resultatet blev dog, at den 26-årige Nilab Shahkor med anklagerens ord på et tidspunkt blev gjort til en "levende fakkel", da hun blev overhældt med benzin og antændt.

Ifølge den tiltalte kvindes forsvarer er de to mænds skiftende forklaringer afstemt med hinanden og viser, at de var involveret i drabet frem for den 30-årige. Men det afviser nevøens forsvarer.

- Forklaringerne er ikke afstemt til mindste detalje og var ikke konstrueret til lejligheden. Det er tude tosset, at de skifter forklaringer, men jeg synes ikke, at det frakender troværdighed i retten.

Anklagerens teori om drabet er, at den tiltalte kvinde var dybt jaloux på Nilab Shahkor og fik sin nevø og hans kammerat til at hjælpe sig med at dræbe kvinden og røve lejligheden.

Den 30-årige blev selv alvorligt kvæstet ved branden.

De tre på anklagebænken nægter sig skyldige.

/ritzau/