Forsvarer: Knivstikker havde ikke til hensigt at dræbe

Det kan ikke bevises, at en 17-årig knivstikker havde til hensigt at dræbe, da han i november stak en jævnaldrende gymnasieelev med en kniv i brystet.

Sådan lyder det fra forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen ved Retten i Hillerød torsdag formiddag. Storm Thygesen forsvarer en 17-årig drabstiltalt dreng, der i november 2015 stak gymnasieeleven Mads Skjoldsøge i brystet.

Stikket kostede Mads Skjoldsøge livet. Men den konsekvens, havde knivstikkeren ikke forudset. Derfor vil forsvarsadvokaten have den tiltalte dømt for vold med døden til følge. Ikke for manddrab, som anklager Tina Davidsen ellers har anbefalet.

- Der er ikke ført bevis for, at tiltalte forventede, at Mads skulle dø. Lige meget hvad man tror, så skal det være bevist, hvis han skal dømmes for manddrab. Hvis man er det mindste i tvivl om forsættet, så er man nødt til at bruge voldsparagrafferne i stedet for drabsparagrafferne, lyder det fra forsvareren.

Den 17-årige gerningsmand har erkendt, at han i efteråret stak Mads Skjoldsøge i brystet, efter at de to drenge havde haft et eskalerende skænderi i et par dage.

Den tiltalte har i retten forklaret, at han ikke havde til hensigt at dræbe Mads Skjoldsøge, og at han ikke var klar over, at et knivstik kunne dræbe ham.

Og ifølge forsvareren er det ikke urealistisk, at den tiltalte ikke forstod omfanget af sine handlinger.

- Han var 16, da knivstikkeriet fandt sted, og man hører ofte om knivstikkerier rundt omkring, men sjældent, at nogen dør af det, forklarer forsvareren, siger Jesper Storm Thygesen.

Alligevel har anklager Tina Davidsens givet udtryk for, at den unge knivstikker burde have forudset konsekvenserne, og derfor skal dømmes for manddrab.

- Jeg køber ikke tiltaltes forklaring om, at han ikke vidste, at man kunne dø af et knivstik i brystet. Tiltalte må have indset muligheden, for at Mads kunne dø af det. Men han stak alligevel, lød det fra anklageren i hendes procedure tidligere torsdag.

Nævninger og dommere har efter proceduren trukket sig tilbage for at afgøre skyldsspørgsmålet. Sagen ventes at blive afsluttet fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip