Forsvarer kritiserer byretsdom i voldtægtssag

»Jeg er tilfreds med afgørelsen, men han burde have været frifundet allerede i byretten,« siger Niels Fjeldberg og henviser til, at den 11-årige tidligt i forløbet forklarede, at hendes niårige søster var vågnet under voldtægten og var gået ud i køkkenet. Men sådan lød forklaringen fra den niårige ikke, og den blev ifølge forsvareren aldrig brugt i byretten.

»Hendes forklaring skyder efter min opfattelse hul i forurettedes forklaring, og den blev altså ikke fremlagt i byretten. Jeg har ikke nogen god forklaring på, at det ikke er sket, men det er alvorligt, at alt materiale ikke er kommet frem i retten,« uddyber forsvareren.

Niels Fjeldberg pointerer imidlertid, at den 65-åriges forsvarer i byretten havde kendskab til lillesøsterens forklaring.

Han oplyser, at hans klient er meget lettet over frifindelsen, men også tynget af den tid, han har siddet fængslet.

»Det har stået på i over syv måneder og på et tidspunkt resignerede han. Men han er tydeligt meget lettet, og jeg fik et fast og inderligt håndtryk af ham, som jeg næsten kan føle endnu,« siger Niels Fjeldberg.

Voldtægten skulle angiveligt have fundet sted tilbage i 2010, hvor den 65-årige mand passede naboens to døtre på 11 og ni år.

Pigerne overnattede hos ham, og senere har den 11-årige forklaret, at hun blev voldtaget af manden. Anmeldelsen til politiet fandt først sted i 2012.

Ifølge Niels Fjeldberg er der endnu ikke taget stilling til, hvor stor en erstatning, den 65-årige vil kræve, men Fjeldberg oplyser, at standardtaksten for at have siddet uretmæssigt fængslet i syv måneder er på mere end 200.000 kroner.

»Og så kan der være økonomiske tab ved siden af, som vi vil forsøge at få dækket også,« lyder det fra advokaten.

Dagens Gossip