Forsvarer: Metroteam har udvist hensyn over for naboer

Skrevet af admin

07/06/2016

Dagens topnyheder

Hvis hovedentreprenøren for metrobyggeriet i København kendes skyldig i at have larmet mere end det tilladte støjniveau, er der flere formildende omstændigheder.

Det mener forsvareren for Copenhagen Metro Team I/S (CMT), som er anklaget for at være ansvarlig for, at der i ni tilfælde på byggepladsen "Sønder Boulevard" i København blev udført byggearbejde, der overskred støjgrænserne.

- Det er en formildende omstændighed, at man af hensyn til naboer og for at larme mindst muligt slukkede for ventilationen i skakten, så meget som det har været forsvarligt, siger CMT's forsvarsadvokat, Simon Trier Sørensen, i byretten.

Desuden har CMT valgt at planlægge det sådan, at det arbejde, der erfaringsmæssigt støjer mindst, blev udført om aftenen og om natten.

Men står det til forsvareren, bør CMT slet ikke blive kendt skyldig.

Lydmålingerne er ifølge forsvareren så usikre, at det ikke kan bevises, at det var byggestøj og ikke fester, regn, trafik eller fyrværkeri, der var skyld i det høje decibeltal.

Hvis retten alligevel mener, at det er byggestøj, der har forårsaget de høje udsving på lydmålerne, kan ansvaret ifølge forsvareren ikke lægges over på CMT.

CMT har nemlig indskærpet over for underentreprenørerne, der udfører arbejdet på pladserne, at de skal overholde reglerne for støj.

- Hvis underentreprenører har udført arbejde på uhensigtsmæssig vis i strid med CMT's tilrettelæggelse af arbejdet, så er det ikke strafferetligt CMT's ansvar, siger han.

Ifølge anklager Eva Volfing bør CMT få en bøde på mindst 300.000 kroner, hvis entreprenøren kendes skyldig.

Det har hun bestemt ud fra straffe i tidligere sager om miljøforurening. Men forsvareren finder det irrelevant at sammenligne støjgener med sager, som handler om varige skader på miljøet.

I stedet henviser han til sager om støj fra et møntvaskeri, et klimaanlæg og en vognmandsforretning. Her er sagerne endt med bøder på mellem 1500 og 15.000 kroner.

Dommen falder 29. juli klokken 13.

/ritzau/