Forsvarer og anklager ser forskelligt på "guldfugl"

Det centrale bevis i sagen mod tre bandidosfolk, som tirsdag blev idømt fængselsstraffe ved Retten i Nykøbing Falster, var vidneudsagn fra en tidligere bandidosmand.

Dermed minder sagen om den såkaldte Store Rockersag, hvor en tidligere Hells Angels-mand vidnede mod blandt andre den kendte rocker Brian Sandberg. Den sag blev afgjort tilbage i 2012, men retternes vurderinger af de to "guldfugle" ligner ikke hinanden.

Det påpeger forsvarsadvokat André Rouvillain efter tirsdagens domsafsigelse. Han mener, at man i sagen fra Nykøbing i alt for høj grad har støttet sig op ad den såkaldte guldfugls forklaring.

- Han opnår så meget rabat ved at fortælle om sig selv og andre, så hans troværdighed er svækket, lyder det fra André Rouvillain efter tirsdagens domsafsigelse.

I Den Store Rockersag omgjorde Østre Landsret i 2012 i nogen grad dommen fra byretten, hvilket betød, at Brian Sandberg gik fra en straf på knap 12 års fængsel til en straf på godt to års fængsel.

Men ifølge Emil Folker, der har været anklager i sagen i Nykøbing, så kan de to vidner ikke helt sammenlignes. I hvert fald ikke, når det gælder rettens vurdering af deres forklaringer.

- I Østre Landsret blev MFP (vidnet i Den Store Rockersag, red.) kørt rundt i manegen, og retten fandt ham utroværdig. Men i denne sag har retten fundet vidnet meget troværdigt, og det er jeg selvsagt tilfreds med, lyder det fra Emil Folker.

André Rouvillain ser anderledes på tingene. Han er utilfreds med, at Retten i Nykøbing har valgt at dømme de tre mænd alene på baggrund af "guldfuglens" forklaring.

- I Den Store Rockersag havde man den opfattelse, at MFP's forklaring ikke kunne stå alene, og der frifandt man i de forhold, hvor der ikke var andre beviser. Her har man dømt udelukkende ud fra vidnets forklaring, siger André Rouvillain.

De tre dømte har alle valgt at anke sagen til Østre Landsret med påstand om frifindelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip