Forsvarer om opfordring til drab: Alle har holdninger

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

En 48-årig mand med muslimsk baggrund bør ikke straffes for, at han i juli 2014 oprettede en Facebook-gruppe med navnet "Død over jøderne" og skrev en række mindre flatterende ting om jøder og Vesten.

Det fastslår hans forsvarer, Klaus Henriques, onsdag formiddag i Retten i Glostrup.

Manden, der er tiltalt efter racismeparagraffen, oprettede efter eget udsagn Facebook-gruppen efter at have set en skole i Gazastriben blive bombet af israelske missiler i tv.

- Nu tror I nok, at jeg trækker ytringsfrihedskortet, men nej, så tager I fejl. Det har intet med det at gøre. Han var skubbet over af raseri, fordi han ser noget frygteligt i tv, siger Klaus Henriques.

- Han så, at en skole blev bombet og blev rystet. Har han ikke lov til at reagere på det? Enhver idiot ved, at han ikke vil slå jøder ihjel, siger forsvareren, der påpeger, at han ikke selv blev stødt, selvom han er af jødisk oprindelse.

Manden har ifølge anklagen på Facebook blandt andet skrevet, at "hvis man ønsker jihad, skal man have jøderne på sigtekornet" og "find dig et gaskammer, Martin Ludergaard, din luderunge" med henvisning til landets udenrigsminister, Martin Lidegaard (R).

Ifølge anklageskriftet er manden også tiltalt for at have ført propagandavirksomhed.

- Det her har intet med propagandavirksomhed at gøre. Slet, slet ikke. Alle har holdninger til krig, og den holdning må man gerne komme med, siger Klaus Henriques.

Den 48-årige tiltalte har tidligere onsdag forklaret, at han oprettede gruppen og skrev kommentarerne, fordi han ville skabe debat.

Anklager Rasmus Petersen ønsker, at den tiltalte skal idømmes fængsel på ikke under tre måneder.

Dommen falder senere onsdag.

/ritzau/