Forsvarer om politi-løgn: Eneste rigtige at gøre

- Det var det nødvendige, korrekte og eneste rigtige at gøre i situationen.

Sådan beskriver forsvarsadvokat Anders Nemeth to erfarne politimænds konstruering af en falsk politirapport, som er skyld i, at de fredag sidder tiltalt i Retten i Glostrup.

Anklagemyndigheden er ikke enig. Anklager Line Scharf mener, at de to københavnske betjente misbrugte deres stilling som polititjenestemænd, da de opdigtede et fiktivt forløb i en politirapport for at dække over en meddeler.

Den ene af de to betjente fortæller fredag i retten, at han medgiver at have løjet i rapporten, men at det var for at beskytte meddeleren.

Betjentenes historie blev opfundet i forbindelse med en narkosag i Glostrup i slutningen af 2013, hvor der i en BMW på en parkeringsplads blev fundet to kilo amfetamin.

Oplysningen til Københavns Vestegns Politi om narkoen kom fra de tiltalte betjente.

I en rapport skrev de bagefter, at de under patrulje på Vesterbro havde skygget "en afrikansk mand", som havde opført sig mistænkeligt.

Afrikaneren blev skygget til Glostrup, hvor betjentene opdagede bilen, som de tidligere havde fået et tip om.

Alt dette var løgn. I virkeligheden havde betjentene fået tippet om narkoen i bilen fra en kilde i det kriminelle miljø.

Fredag er det ved Retten i Glostrup kommet frem, at den kriminelle meddeler ofte er blevet benyttet af politiet, og at han også har fået penge for det.

Da efterforskere i Københavns Vestegns Politi begyndte at grave i sagen om narkoen i bilen, blev de opmærksomme på manden.

Da meddeleren blev sigtet for de to kilo amfetamin i bilen, fortalte han om sit hemmelige samarbejde med de københavnske betjente.

Den ene politimand fortæller i retten, at hvis det var fremgået tydeligt af politirapporten, at det var en kilde, der havde ført til fundet af den store mængde narko i bilen, så er det hans vurdering, at meddelerens liv havde været i overhængende fare.

Begge betjente nægter sig skyldige i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip