Forsvarer om sin klient: Det er jo nærmest absurd, at han skulle have efterladt så mange tydelige spor

Beviserne mod en 36-årig mand, der er tiltalt for et groft hjemmerøveri mod Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru i Vedbæk, tårner sig op.

Det fastslår både anklager Camilla Godfrey og forsvarer Anders Larsen under deres procedurer mandag eftermiddag ved Retten i Lyngby.

- Det er jo nærmest absurd, at han skulle have efterladt så mange tydelige spor. Efter min mening bør det føre til, at retten overvejer, om det ikke er en anden, der står bag, siger Anders Larsen.

Forsvareren peger blandt andet på, at hans klient har en kandidatgrad i datalogi, og at det derfor er meget usandsynligt, at han skulle have efterladt spor på sin eksterne harddisk, sådan som anklagemyndigheden fremfører.

Anklager Camilla Godfrey er dog ikke i tvivl om, at den ranglede færing er skyldig.

- Det er sjældent, at der er så mange beviser i en straffesag som den her.

Blandt andet blev de 2,5 millioner kroner, som hjemmerøveren tvang rigmanden til at udlevere, overført til den tiltaltes konto i Nordea.

Anklageren fremhæver desuden, at der under ransagningen hos den 36-årige blev fundet en fugtig sort trøje og sorte bukser, der svarer til hjemmerøverens påklædning.

Politiet fandt også et klippekort, der var brugt til turen til og fra Vedbæk, ligesom videoovervågning dokumenterer, at færingen har foretaget rejsen.

Hertil kommer, at politiet på en beslaglagt harddisk har fundet slettede dokumenter med oplysninger om Niels Peter Louis-Hansen, ligesom to breve på computeren svarer til dem, hjemmerøveren medbragte og tvang Coloplast-ejeren til at læse.

Camilla Godfrey siger afsluttende, at forbrydelsen bør koste den tiltalte fem og et halvt år i fængsel.

- Der er rigtig mange skærpende omstændigheder. Der er blevet anvendt en pistol, og de forurettede er blevet truet på livet. Tiltalte vidste, at en af Danmarks rigeste personer boede i villaen, og der er tale om et meget stort beløb, siger anklageren.

Der afsiges dom i sagen mandag eftermiddag.

/ritzau/

Dagens Gossip