Forsvarer sår tvivl om sexoffers troværdighed

I proceduren lagde forsvarer Niels Fjeldberg vægt på, at de tre unge mennesker, der har anklaget plejefaren for seksuelle overgreb, efter hans opfattelse ikke er som andre børn, og at man derfor ikke kan tillægge deres forklaringer samme troværdighed, som hvis det var »almindelige« børn.

»Vi skal huske om de her børn, at de ikke, ligesom vores egne børn, er ganske normale og kan antages at agere normalt. Det er børn med diagnoser. Det er ikke børn som de fleste, det er børn med voldsomme vanskeligheder,« sagde Niels Fjeldberg ifølge bt.dk.

Særligt den dreng, der har forklaret, at plejefaren forgreb sig på ham, langede forsvareren ud efter:

»Han har papir på, at han er løgnagtig,« sagde han om drengen.

Niels Fjeldberg mener, at drengen kan være blevet instrueret i sin forklaring. Den teori, mener forsvareren, bliver underbygget af, at drengen har brugt ord, der ikke er naturlige for ham, da han har en intelligenskvotient på 75 og dermed kan betragtes som mentalt retarderet.

»Han bruger ordet »argument« flere gange og sågar ordene »indlysende argument«. Det er ikke hans ord,« sagde forsvareren.

Gennem proceduren forsøgte forsvareren at tegne et billede af, at de unge sammen kan have lavet et komplot mod den tiltalte. Drengen har forklaret, at en af pigerne har fortalt ham om plejefarens overgreb, men det er ikke bekræftet af pigen.

Forsvareren er dog ikke i tvivl om, hvad han mener, der er op og ned.

»Det skulle ikke undre mig, at de to har snakket sammen,« sagde Niels Fjeldberg.

Inden retsformanden deklarerede en halv times frokostpause, kom Niels Fjeldberg ind på en af ofrenes forklaringer om, at den tiltalte har sagt, at de skulle giftes.

»Jeg vil ikke udelukke, at hun har haft den opfattelse, at min klient kom som prinsen på den hvide hest og ville leve lykkeligt med hende til sine dages ende. Det kan godt være, at han har en fascination af unge piger og hvad så? Det er ikke strafbart,« sagde forsvareren ifølge bt.dk.

Der falder dom i sagen 2. maj.

Dagens Gossip