Forsvarer: Terrortiltalt kan stå inde for sine handlinger

En 24-årig formodet syrienkriger mener ikke selv, at han gjorde noget galt, da han i sommeren 2013 drog til Syrien og tilsluttede sig Islamisk Stat.

Det fortæller mandens forsvarsadvokat, Janus Malcolm Pedersen, efter tirsdagens retsmøde i Glostrup, hvor den tiltalte åbnede op om sin rejse i 2013.

- Det sker dybest set jo nok, fordi han betragter det som en ideologisk sag. Han har ikke selv en opfattelse af, at han har gjort noget galt. Han føler godt selv, at han kan stå inde for det, han har gjort, siger forsvarsadvokaten og tilføjer:

- Han er jo ikke taget derned for at deltage i krigshandlinger eller slå andre mennesker ihjel. Hans udgangspunkt har været at tage derned for at hjælpe mennesker.

Den 24-årige dansktyrker er blandt andet tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat i 2013 og her deltage i kamphandlinger.

Men den tiltale nægter sig fortsat skyldig, fastslår Janus Malcolm Pedersen.

- Han erkender sig stadig ikke skyldig i den reneste tiltale. Han kan erkende, at han har været i Syrien, og han kan erkende, at han har tilsluttet sig Islamisk Stat. Men der er jo rejst tiltalte for, at han har deltaget i kamphandlinger. Og det har han ikke, siger forsvarsadvokaten.

Ud over terrortiltalen er den 24-årige tidligere pizzeriaejer også anklaget for en række mindre forhold. Blandt andet skal han have været hjernen bag en brand på et konkurrerende pizzeria.

Men han nægter sig skyldig i samtlige tillægsforhold, fastslår forsvareren.

- Og jeg mener heller ikke, at der har været bevis for, at han har gjort sig skyldig i nogen af dem. Og jeg er stadig uforstående over, at anklagemyndigheden har taget dem med.

Retssagen er ved at nå sin afslutning, og det næste, der sker, er, at anklagemyndigheden og forsvareren skal procedere. Det sker mandag i næste uge.

/ritzau/

Dagens Gossip