Forsvaret vil udlicitere kasernedrift i Vestdanmark

Forsvaret sender nu også driften af kaserner, skydebaner, kontorer og flyvestationer i Jylland og på Fyn i udbud. Det drejer sig om et millionudbud af rengøringen af omkring 500.000 kvadratmeter fordelt på mellem 400 og 450 anlæg. I udbuddet indgår også driften af forsvarets kantiner og plejen af de grønne arealer omkring Forsvarets bygninger i hele Vestdanmark. Det oplyser kontorchef for strategisk udbudssektion i Forsvaret, Grith Sandst Poulsen.

- Vi lægger op til at få én leverandør, der kan sammentænke alle opgaverne, så vi ikke skal give daglige instruktioner om, hvordan arbejdet skal udføres, siger hun til Fagbladet 3F.

Konkurrenter offentliggøres i februar
I løbet af februar planlægger Forsvaret at offentliggøre udbudsmaterialet samt navnene på, hvilke virksomheder der er prækvalificerede til at byde på opgaven. Forsvaret vil også selv komme med et kontroludbud, som kan vinde, hvis det er økonomisk mest fordelagtigt.

Sidste år vandt rengøringsgiganten Forenede Service rengøringen, kantinedriften og plejen af de grønne områder for Forsvaret på Sjælland og Bornholm.

3F skræmt efter sidste udbud
Efter blot en måned var næsten hver tredje 3f’er fyret, og i 3F er fællestillidsrepræsentant Henrik Løcke fra Flyvestation Aalborg bekymret for, at det samme vil gentage sig efter udbuddet af Forsvaret i Vestdanmark.

- Selvfølgelig kan man godt skære ned, hvis man skal. Men man kommer også til at gøre rent efter nogle helt andre standarder. Det bliver svært. Og spørgsmålet er, hvor mange kaffepletter brugerne vil acceptere, siger Henrik Løcke.

Berører omkring 800 ansatte
I alt er der omkring 800 ansat inden for de områder, som Forsvaret nu sender i udbud i Vestdanmark. Det er muligt, at ikke alle beskæftigede inden for de forskellige serviceområder bliver virksomhedsoverdraget i forbindelse med det kommende udbud. Tjenestemænd kan eksempelvis ikke virksomhedsoverdrages.

 

Dagens Gossip