Forsvarsadvokater: Manning ville vise USA krigens virkelighed

Det sagde Bradley Mannings advokater på krigsrettens anden dag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Advokaterne betegnede Bradley Manning som »naiv og velmenende«.

En af den anklagedes advokater, Thomas Hurley, spurgte en ekspert, der har undersøgt Mannings computer, om man fandt noget, der indikerede, at Bradlev Manning nærede et »had til USA«.

»Nej, vi ville have bemærket det,« sagde vedkommende ifølge Reuters.

Den militære anklagemyndighed, der fører sagen på vegne af den amerikanske regering, brugte krigsrettens første dag på at påvise, at den 25-årige soldat har haft et langt tættere forhold til WikiLeaks’ stifter, Julian Assange, end det tidligere er blevet hævdet.

Anklagemyndigheden hævdede blandt andet, at Julian Assange gennem en periode på seks måneder i 2009 og 2010 opbyggede et tæt forhold til soldaten. Et forhold, der ifølge anklagemyndigheden resulterede i, at Julian Assange kunne guide Bradley Manning til at lække specifikke dokumenter.

Ifølge anklagemyndigheden har en undersøgelse af Bradley Mannings computer afsløret emailkorrespondance, der viser, at Bradley Manning var direkte involveret i redigeringen af videooptagelsen af et helikopterangreb i Irak, hvor civile blev dræbt. Videoen blev siden lækket på WikiLeaks.

Hvis anklagemyndigheden kan påvise, at Julian Assange og Bradley Manning aktivt samarbejdede, kan det ikke blot få konsekvenser for den igangværende retssag. Det kan også få seriøse implikationer for Julian Assange, som de amerikanske myndigheder undersøger mulighederne for at retsforfølge, skriver The Guardian.

Der er 21 anklagepunkter i Bradley Mannings sag, og han har på forhånd tilstået læk af et stort antal diplomatiske hemmeligheder.

Han er desuden anklaget for at have hjulpet al-Qaeda som følge af sin rolle i den største lækagesag i USAs historie. Findes han skyldig i alle anklagepunkter, står han til 154 år i fængsel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip