Forsvarsminister: Nato står side om side med Tyrkiet

Tyrkiet skal ikke være bekymret for Ruslands gentagne krænkelser af tyrkisk luftrum, for landet har Nato i ryggen, forsikrer Natos generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag på et pressemøde i Bruxelles.

- De nylige krænkelser af tyrkisk luftrum er uacceptable. Nato fortsætter med at følge udviklingen tæt. Og vi står i stærk solidaritet med Tyrkiet, siger han efter et forsvarsministermøde i forsvarsalliancen.

Krigen i Syrien og særligt Ruslands relativt nye tilstedeværelse i landet var et af emnerne på torsdagens møde, hvor nyudnævnte forsvarsminister Peter Christensen (V) deltog.

Han fortæller, at Syrien fyldte meget på mødet, hvor alle medlemslande sendte signaler til Tyrkiet om, at landet kan regne med alliancen.

- Det betyder meget for Tyrkiet, fordi de føler sig pressede af det, som der foregår i Syrien.

- Når man krænker tyrkisk luftrum, så krænker man Natos luftrum. Derfor er det en bekymring, som deles af alle Nato-medlemslande. Det er en solidarisk sikkerhedsorganisation, som vi er medlem af, siger han til Ritzau.

Rusland har gennemført omfattende bombeangreb i Syrien, og onsdag affyrede russiske skibe raketter fra Det Kaspiske Hav mod mål i det krigsramte land.

Den russiske tilstedeværelse giver ifølge Stoltenberg anledning til "alvorlige bekymringer".

- Vi ser en eskalering af russisk militær aktivitet i Syrien.

- Jeg opfordrer Rusland til at spille en konstruktiv rolle i kampen mod Isil (Islamisk Stat, red.). Men russiske handlinger og støtten til regimet hjælper ikke, siger han.

Russerne deler Vestens mål om at forhindre Islamisk Stat i at vinde mere terræn i Syrien. Men ifølge både Storbritannien og USA har de russiske luftangreb hidtil primært været målrettet andre oprørsgrupper i den vestlige del af Syrien.

Det er ifølge vestlige kritikere for at styrke Syriens præsident Assad, som flere lande helst ikke ser som en del af Syriens fremtid.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, fortalte onsdag, at kun to af 57 russiske flyangreb har været rettet mod IS. Rusland hævder selv at have gennemført langt over 100 flyangreb på lidt over en uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip