Forsvarsministeren: Det bedste fra begge verdener

»I de konflikter, hvor vi er tilstede i dag for eksempel i Afghanistan, i Mali eller med fly over Libyen, er der ikke kun behov for militære svar, men også behov for viden om jura, økonomi og kommunikation, og over årene er disse kompetencer bygget op i både ministeriet og Forsvarskommandoen. Så nu handler det om at tage det bedste fra begge verdner og slå det sammen, for at få en bedre ledelse og et bedre forsvar for pengene,« siger Nick Hækkerup.

Forsvarsministeren understreger, at den endelige model endnu ikke er besluttet, og at det først sker efter drøftelser med Folketingets partier.

Forslaget er blevet mødt med skuffelse af formanden for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD), Bent Fabricius.

Formanden frygter blandt andet, at omstruktureringen kan gøre hverdagen mere usikker for de danske soldater i Afghanistan og andre af verdens brændpunkter. Frygten skyldes, at ansvaret for de danske missioner i udlandet kan blive fordelt til flere skriveborde, hvis Forsvarskommandoen som ventet bliver nedlagt.

Forsvarsministeren kan dog berolige officerernes formand:

»Forsvarschefen vil fortsat have ansvaret for den operative ledelse af de danske styrker og dermed jo den direkte kommandolinje til de enheder, som vi måtte have ude omkring i verden, så det er forsvarschefen, der tager sig af det militærfaglige. Det ville også være fuldstændigt vanvittigt, at sætte en politiker til at tage sig af det,« siger Nick Hækkerup.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip