Forsvarsministeren scorer millioner med dobbeltløn: Jeg følger reglerne til punkt og prikke

Forleden kunne Vejle Amt Folkeblad afsløre, at den nye forsvarsminister Carl Holst (V), får løn fra Region Syddanmark i et helt år, selvom han selv sagde op, da han blev valgt til Folketinget og blev udnævnt til forsvarsminister. 

Vejle Amt Folkeblad har via aktindsigt afsløret, at Carl Holst kan se frem til en efterbetaling på 833.040 kroner fra Region Syddanmark, selv om han er blevet minister med en grundløn på 1.176.595,56 kroner årligt.

Læs også: Hvor tabere bliver vindere: Se hvor meget de udstemte folketingsmedlemmer bliver forgyldt

Det har vakt hård kritik, og i første omgang ville Carl Holst ikke ikke udtale sig i sagen, men i går aftes kom han med sin egen udlægning af sagen i et opslag på Facebook. 

- I 15 år har jeg som amtsborgmester og regionsrådsformand – i præcis overensstemmelse med reglerne – fået et månedligt honorar, ligesom jeg har optjent den såkaldte efterløn, som har været omtalt de seneste dage. Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk, skriver han tirsdag aften på Facebook. 

Han afviser, at der skulle være tale om dobbeltløn.

- Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet. Der er derfor ikke tale om dobbeltløn. Reglerne omkring den såkaldte efterløn er og har været de samme fra før, jeg blev amtsborgmester, skriver han.

Læs også: Enhedslisten går til kamp mod fede politikerlønninger

På trods af forklaringen og afvisningen af at der skulle være tale om dobbeltløn, er hans følgere stadig kritiske overfor manøvren. 

- Det er da helt ok at du overholder reglerne, men det gør det ikke mere retfærdig Carl Holst.

- I fortæller os almindelige danskere, at vi skal spare og sætte tæring efter næring, så må du jo nok kunne se at det ser fuldkommen tåbeligt og dobbelt moralsk ud at det skal være så fordelagtigt at være politiker, og hvis ikke i vil gøre noget ved det, så er jeg og en hel del flere ikke længere medlem af V, og det vil gøre ondt, men vi kan ikke se på sådan noget undskyld mig svineri med skattekroner, skriver Henrik Pedersen i en kommentar til opslaget. 

Debatten om eftervederlag til politikere har kørt længe, og derfor er der nedsat en kommision, der skal se på reglerne på området. 

Dagens Gossip