Forsvarsordfører mødt af 24.000 protester

Da de borgerlige partier fredag morgen troppede op i Forsvarsministeriet for at indlede forhandlinger med forsvarsminister Nick Hækkerup (S) om kasernelukninger, blev de mødt af 24.078 protestunderskrifter fra Sønderborg Kasernes Venner.

De kæmper for at bevare Sønderborg Kaserne, som er en af fem kaserner, der er indstillet til lukning af forsvarschef Peter Bartram.

- Det gør indtryk. Forsvarschefens indstilling er en massakre på Sønderjylland, siger forsvarsordfører Marie Krarup fra Dansk Folkeparti på vej ind til forhandlingerne.

De mange underskrifter bliver fredag overakt til ordførerne fra de enkelte partier og til forsvarsminister Nick Hækkerup (S), siger formand for Sønderborg Kasernes Venner, John Lohff.

- Vi tog morgenflyet herover, fordi det er vigtigt, at de, der nu skal træffe beslutningen, er ganske klar over, hvilken fantastisk og enestående opbakning, der er fra befolkningen ikke bare i Sønderborg og Sønderjylland, men i det meste af Danmark.

- Der er masser af familier, der har været repræsenteret af en bedstefar eller noget på sergentskolen, så det fylder rigtig meget, siger John Lohff.

Forsvarschefen har indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen slår på vej ind til mødet fast, at Venstre ikke mener, at det kun er hærens kaserner, som skal stå for skud. Der skal også kigges på flyvevåbnet og søværnets tjenestesteder.

- Vores holdning er, at det ikke kun skal være hæren, der bidrager. Vi skal se på forsvaret samlet. Det er helt afgørende for os, siger Troels Lund Poulsen.

DF og regeringen er imidlertid enige om, at man skal finde kasernelukningerne på den liste over fem af hærens kaserner, som forsvarschefen afleverede tidligere på ugen.

Forsvarsminister Nick Hækkerup forventer, at forsvarsforliget med kasernelukninger vil koste 2000 arbejdspladser ud af forsvarets 22.000 arbejdspladser.

Øvelsen betyder samlet, at forsvaret frem til 2017 skal spare i alt 2,7 milliarder, svarende til næsten 15 procent.

Og både af hensyn til dem, der skal fyres, og til de 20.000 tilbageværende ansatte i forsvaret håber ministeren, at der kan komme en hurtig politisk aftale i stand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip