Forsvarspersonel kan aflaste politiet med grænsekontrol

400 ansatte fra Forsvaret kan aflaste politiet med bevogtningsopgaver, mens der er grænsekontrol, oplyser integrationsminister Inger Støjberg (V) til DR Nyheder.

- Det er rigtigt, at vi nu går i gang med at uddanne forsvarspersonel, der skal kunne bistå politiet med grænsekontrol.

- Det er for at undgå at trække alt for meget på politiet, for når man tager betjente ud til midlertidig grænsekontrol fra forskellige politikredse, så mangler de i deres daglige beredskab, siger Støjberg til DR Nyheder.

Regeringen valgte mandag at indføre midlertidig grænsekontrol til Tyskland som modsvar til, at Sverige har indført id-kontrol ved den dansk-svenske grænse.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er 200 personer fra Forsvaret allerede ved at blive uddannet i at kunne varetage opgaverne med grænsekontrol.

Grænsekontrollen vil i første omgang vare i 10 dage. Derefter vil den kunne forlænges, hvis der er behov for det.

Efter de først 10 dage kan grænsekontrollen forlænges i yderligere 20 dage, og den periode vil også kunne forlænges, har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtalt tidligere mandag.

Uddannelsen af Forsvarets folk til opgaven vil tage et par uger, oplyser Støjberg.

- De skal bistå politiet og blive en del af den grænsekontrol, der skal pågå længere frem. Det kræver, at man får lidt uddannelse i det, siger Støjberg.

Dansk Folkeparti hilser initiativet velkommen, oplyser udlændingeordfører Martin Henriksen til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip