Forsvarsstærke grækere er klar til VM

19/11/2013

De tidligere europamestre Grækenland er klar til VM i Brasilien og dermed landets tredje VM-deltagelse i alt.

1-1-resultatet tirsdag aften mod Rumænien var nok til at sende grækerne til VM, fordi holdet i fredags vandt den første kamp på hjemmebane med 3-1.

Med resultatet fra den første kamp i tankerne var der lagt op til et rumænsk stormløb i Bukarest, men efter det indledende rumænske pres fik grækerne ro på tropperne, og midtvejs i første halvleg lammede de hjemmeholdet med en træffer.

Det var igen Konstantinos Mitroglu, der scorede for Grækenland og dermed tilspillede sig en rolle som den store VM-helt. Forwarden fra Olympiakos lavede også to af grækernes mål i den første kamp.

Rumænerne fik en smule håb kort efter pausen, da Vasilios Torosidis sendte bolden i eget mål efter en misforståelse i det græske midterforsvar.

Publikum på nationalarenaen i Bukarest øjnene en lille mulighed for første rumænske VM-deltagelse siden 1998 og skruede op for støtten til træner Victor Piturcas tropper.

Rumænerne overtog da også styringen af kampen, men det græske landshold har tradition for at forsvare sig godt, og det lykkedes at bugsere 1-1-resultatet i land, der var rigeligt til at sende holdet til Brasilien med samlet 4-2.

Det er anden VM-slutrunde i træk og tredje i alt, hvor Grækenland deltager. Det er endnu ikke lykkedes holdet at gå videre fra den indledende pulje, men en ny chance venter altså til sommer.