Forsvundet fly: Mænd med stjålne pas er ikke asiater

De to personer, som med falske pas fik adgang til et malaysisk fly, der forsvandt fredag på mystisk vis, ligner ikke asiater.

Det siger chefefterforskeren på et pressemøde mandag i Kuala Lumpur.

- Vi har set videooptagelser fra lufthavnen. Vi har studeret de to passagerer, og de ser ikke asiatiske ud, siger efterforskeren.

Holdet bag eftersøgningen af MH370, der har været forsvundet i snart tre døgn, fortæller, at man har udvidet det område, hvor man søger.

Samtidig er man begyndt at søge på land.

Det kom frem i weekenden, at der var fundet olie i havet ud for Vietnam, hvilket man mistænkte for at være fra flyet.

Man har nu undersøgt denne olie, og efterforskerne slår fast, at det ikke stammer fra Malaysia Airlines-flyet.

Flyet med 239 personer om bord forsvandt fredag aften i godt flyvevejr, og man har endnu ikke fundet ud af, hvad der er sket efter mere end to døgns eftersøgning.

Interpol bekræftede søndag, at mindst to passagerer gik om bord på flyet med stjålne pas, som var registreret i politisamarbejdets database.

Den ene passager, der rejste på et italiensk pas, havde København som sin slutdestination, mens den anden person, der benyttede sig af et østrigsk pas, var på vej til Frankfurt, skriver CNN.

De to passagerer havde tilsyneladende købt deres billetter sammen.

Billetterne blev købt 6. marts hos China Southern Airlines og blev betalt til identiske priser i Pattaya i Thailand. Billetternes numre er fortløbende, hvilket indikerer, at de blev udstedt sammen.

/ritzau/

Dagens Gossip