Forsvundet i 27 døgn: Bliver Signe holdt skjult hos nomadefamilie?

I 27 døgn har ingen set eller hørt noget til den 16-årige Signe Louise Svendsen. Hun blev sidst set på opholdsstedet Team Ravning i Bredsten ved Vejle fredag den 2. august. Her var hun frivilligt anbragt.

En pædagog så, at hun stod og talte i telefon på gårdspladsen klokken tre om natten. Kort efter var hun sporløst forsvundet.

LÆS OGSÅ: 16-årig forsvundet i 27 døgn: 'Lad mig være i fred'

Familien, der bor i Risskov, frygter, at Signe Louise Svendsen er blevet hentet og gemmer sig hos det, de beskriver som 'en nomadefamilie'. En familie, som hun tidligere har været stukket af sammen med, og for mindre end to måneder siden ligeledes havde hende boende og holdt hende skjult. Dengang var hun væk i tre måneder.

- Hun kender en dreng i familien (navnet er redaktionen bekendt red.). Familien opholder sig på forskellige adresser. Sidst, hun var væk, fandt vi frem til hende via Facebook, og de sms'er hun sendte. Men denne gang er hendes telefon helt død, og hendes Facebook-profil er ikke aktiv. Det samme gælder for drengens, fortæller pigens mor, Louise Maj Christensen, til Dagens.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Louise Maj Christensen har ledt efter sin datter på flere adresser. Blandt andet i Sakskøbing på Lolland, hvor den 16-årige sidst blev fundet, og i Skælskør på Sjælland, hvor drengen har adresse.

- Men der er ikke nogen på de adresser. De er som sunket i jorden, siger Louise Maj Christensen.

Blev gravid

Signe Louise Svendsen mødte drengen, som er et par år ældre, på en chatside på nettet. Louise Maj Christensen er stærkt bekymret for sin datter, som er født med hjertestop. Det betyder, at den 16-årige pige har en hjerneskade, der gør, at hun er uhensigtsmæssig tillidsfuld og ikke tænker over konsekvenserne.

- Da vi fik hende hjem sidst, var hun gravid i 12. uge. Vi (forældre og kommunen red.) vurderede, at det ikke var godt for hende at få et barn, så der blev foretaget en abort. Hun kunne også godt selv se, at det ikke var smart, og lovede at passe bedre på sig selv, siger Louise Maj Christensen.

Hun fortæller også, at drengen under hele forløbet sendte manipulerende sms'er.

- Han skrev blandt andet til Signe, at jeg var en 'luder-mor'. Og, at hun ikke skulle høre efter, hvad vi sagde til hende.

Det var efter aborten, Signe Louise Svendsen blev anbragt på Team Ravning, hvor hun, ifølge moderen, gav udtryk for, at hun kunne lide at være.

Efterlyst i hele landet

Signe Louise Svendsen er nu efterlyst i hele landet, men selvom den 16-årige pige har været som sunket i jorden i næsten en måned, så har politiet valgt ikke at gå til pressen. Således er det på moderens initiativ, at datterens billede nu bliver offentliggjort.

Det bekræfter politiassistent, Steffen Rousing, fra særlovssektionen ved Østjyllands Politi i Århus.

- Det er et spørgsmål om ressourcer. Vi laver en vurdering fra sag til sag. Hvis vi skulle efterlyse alle med billede, så ville vi overdynge pressen. Så det sker kun i de tilfælde, hvor vi vurderer, at personen er i fare. Vi mener ikke, det er tilfældet her, siger han til Dagens.dk.

Han fortæller også, at politiet har talrige sager med institutionsbørn, der stikker af. De kommer som regel hjem igen på egen hånd. Derfor er det også håbet i denne sag.

- Vi kunne bruge mange kræfter på at køre rundt og lede efter dem. Men erfaringen viser, at de ofte stikker af igen. Så vi afventer og ser, om nogen eventuelt støder på hende på et tidspunkt, eller hun selv dukker op, forklarer Steffen Rousing.

Hos Team Ravning håber man også, at pigen snart bliver fundet. Men opholdsstedet vil ikke foretage sig noget aktivt.

- Det er moderens eget valg at efterlyse hende på den måde. Det bakker vi fuldt op om, og vi håber, hun bliver fundet hurtigt, siger forstander, Trille Nikolajsen, der ikke har yderligere kommentarer til sagen, men henviser til politiet eller Vejle Kommune.

Signalement:

Signe Louise Svendsen er 16 år, cirka 160 centimeter høj, har grønne øjne, skulderlangt hår, 'rundt ansigt' med fregner og piercing i næsten. Pigen skifter ofte hårfarve mellem lyst, rødt eller mørkt. Det er uklart, hvad hun havde på af tøj, da hun forsvandt.

SE BILLEDER AF SIGNE LOUISE SVENDSEN I STOR FORMAT:

Dagens Gossip