Forsvundet tysk turist levede af fluer i 10 dage

En tysk rygsækturist overlevede 10 dage i ødemarken på en menu, der bestod af fluer og insekter, efter at han blev fanget af vandmasser i den australske delstat Queensland.

26-årige Daniel Dudzisz blev fundet torsdag af en bilist, skriver den australske nyhedskanal ABC på sin hjemmeside.

- Han så helikopterne, der var på udkig efter ham, men de kunne ikke se ham på grund af træer, siger politichef Mark Henderson til ABC.

Redningsfolkene var bekymrede for tyskeren, der forsvandt under en rute på omkring 90 kilometer, for han havde ikke havde særlig meget mad med sig, og derudover er han diabetiker.

Ruten er en del af en lang vandretur på omkring 1900 kilometer, hvor tyskeren planlægger gå til kæmpestenen Uluru - også kendt som Ayers Rock - i det centrale Australien.

Dudzisz var dog ved godt mod, da han blev fundet og var ikke kommet noget særligt til, siger politichefen.

- Han spøgte med, at man åbenbart aldrig er sulten i den australske outback på grund af mængden af fluer, man kan spise for protein, siger Mark Henderson.

Avisen Brisbane Times skriver, at Dudzisz farede vild, da han ville følge en flod, men i stedet blev fanget af vandmasser fra to flodområder.

Ifølge australske medier planlægger Daniel Dudzisz at forsatte sin lange vandring.

- Jeg tror ikke, at det her vil forandre ham, fordi det er det, han ønsker at gøre. Det er nok ikke første gang, han har været strandet, siger den lokale australier Andrew Plax, der mødte Daniel Dudzisz, inden han farede vild på sin tur, til Brisbane Times.

Dudzisz har angiveligt lovet politiet, at han fremover vil følge hovedvejene og kun vandre i dagtimerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip