Fortæl det til chefen: Katte-videoer får dig til at arbejde hårdere

Du kan roligt printe denne artikel ud, og hænge den på din chefs dør, skriver Huffington Post.

Forskning slår nemlig fast, at en lille video med en fjollet kat i ny og næ gør dig både gladere og mere klar til resten af dagens gøremål.

- Selv om kattevideoer på YouTube ofte er for at overspringshandle, når man burde arbejde, så er det følelsesmæssige udbytte godt, når man skal igang med noget krævende bagefter, siger Jessica Gall Myrick, assisterende professor på The Media School på Indiana University, der står bag studiet.

Læs også: Video: Nuttet kat har over en halv million fans på nettet

Jessica Gall Myrick undersøgte, hvordan 7000 mennesker havde det henholdsvis før og efter en lille kattevideo, og det viste sig, at en dosis fjollet pelsklump gjorde, at de fik det meget bedre på en lang række parametre.

- For de flestes vedkommende gjorde det dem i bedre humør. De følte sig mere håbefulde, mere positive, mere inspirerede, og de også havde tendens til at føle sig mindre angste og vrede - vi så et fald i negative følelser, siger Jessica Gall Myrick.

Desuden viste det sig, at den dårlige samvittighed, det arbejdende folk havde over at se kattevideo på arbejdspladsen, blev neutraliseret af de rare følelser, kattene gav dem.

I omkring 75 pct. af tilfældene, fortalte testpersonerne, at de ikke aktivt søgte efter kattevideoer - de dukkede bare op, når de surfede rundt.

Som de f.eks. gør hos dig lige nu. Se selv:

Læs også: Video: Her får ondskabsfuld kat som fortjent

Læs også: Sjov video: Kølig kat stikker cyklist klør fem

Læs også: Morsom video: Denne kat tror, den er en dressurhest

Læs også: Skæg video: Er dette den frækkeste og artigste kat?

Jessica Gall Myrick retfærdiggør sit valg af studie med, at ingen kan ignorere kattene på internettet længere - hverken forskere eller helt almindelige mennesker.

- Nogen mener, at det ikke er seriøst at studere folk, der ser kattevideoer i forbindelse med et akademisk forskningsprojekt, men faktum er, at det er en af de mest populære måder at bruge internettet på i dag, siger hun.

Verdens første Youtube-kattevideo blev uploadet i 2006 af medstifter af Youtube Steve Chen.

Følg Dagens Katte for flere lignende artikler:

Dagens Gossip