Fortjent 1-3-nederlag til FCK i Istanbul

24/10/2013

Det er meget svært at se FC København spille europæisk fodbold efter nytår.

Københavnerne blev onsdag aften i den grad sat på plads i Istanbul af Galatasaray i Champions League-gruppespillet. 3-1 vandt tyrkerne, og sejren var meget fortjent og burde have været større.

FCK leverede en dårlig indsats. Der var ingen nævneværdige FCK-chancer, det var til tider svært at få øje på to sammenhængene pasninger fra det danske mesterhold, og 3-0-føringen ved pausen var en passende straf.

Godt nok har FCK-træner Ståle Solbakken inden gruppespillets begyndelse udtalt, at hans hold får det svært på udebane mod Galatasaray, Juventus og Real Madrid, og at det handler om at hente pointene hjemme i Parken.

Men indsatsen i Istanbul var alt for svag på for mange parametre. Tidligere på måneden tabte FCK 0-4 ude til Real Madrid, så meget skal rettes op, når FCK om to uger igen vender tilbage til Parkens trygge rammer.

Her er det igen Galatasaray, som er modstanderen. Størrelsen af FCK's nederlag i Istanbul kan dog blive et problem. Med tre kampe igen ligger FCK sidst i gruppe B og er tre point efter tyrkerne.

Ved pointlighed gælder indbyrdes opgør, og det er lige nu svært at se FCK vinde over Galatasaray - selv i Parken. En 2-0-sejr over tyrkerne er kravet.

Solbakken havde dagen før kampen advaret om de første 20-25 minutter, hvor det var ventet, at tyrkerne ville komme med et enormt pres på banen krydret med en højlydt opbakning fra lægterne i Türk Telekom Arena.

Derfor var det ikke optimalt, at Felipe Melo bragte Galatasaray foran 1-0 allerede efter 10 minutters spil.

Brasilianeren bragede et hovedstød i mål, men indlægget skulle aldrig være kommet, da FCK havde presset den tidligere Chelsea-angriber Didier Drogba helt ud til sidelinjen. Alligevel havnede bolden hos Dany Nounkeu, som leverede et perfekt indlæg til Melo.

I første halvlegs slutfase var der mere nedtur for FCK. Først fik Thomas Delaney gult kort og dermed karantæne i næste kamp, og kort tid derefter gjorde Wesley Sneijder det til 2-0.

Den hollandske midtbaneprofil var sidste Galatasaray-spiller på en hurtig omstilling, og han placerede bolden for godt til, at Johan Wiland kunne gøre noget i FCK-målet.

Wilands mirakelredninger fra den første gruppekamp - 1-1 i Parken mod Juventus - var ikke til stede denne aften.

FCK'erne lod sig stresse for meget, og kort før pausen kom dødsstødet, da Drogba gjorde det til 3-0 efter et flot tyrkisk angreb.

Rurik Gislason og Igor Vetokele blev flået ud i pausen, men heller ikke Christian Bolanos eller Fanendo Adi kunne stille noget som helst op i anden halvleg.

Her tog Galatasaray-spillerne det lidt mere med ro, men havde alligevel de bedste forsøg, inden Claudemir kort før tid reducerede for FCK.

Det ligner en sidsteplads til FCK i gruppe B.