Fortrolige fængselstegninger flyder på internettet

Mere end 350 sider med billeder og plantegninger over Ringsted Arrest ligger på nettet til fri afbenyttelse for alle, der kunne have interesse i at kende fængslets indretning.

Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Blandt andet viser de over 350 sider den præcise inddeling af arresthusets 17 celler og bygningens ventilationssystem og kabelføring.

Desuden er der 50 billeder fra fængslet på nettet.

De fortrolige dokumenter er lagt på en filserver af en underleverandør i forbindelse med en ombygning, skriver Ekstra Bladet.

Men indholdet er ikke sikret med et password, og det er en alvorlig sikkerhedsbrist, forklarer den amerikanske fængselsekspert og rådgiver James Conway til Ekstra Bladet.

- Hvis de her dokumenter kommer i de forkerte hænder, står man med et seriøst sikkerhedsproblem, og den trussel kommer både indefra fra de indsatte, som kan bruge tegningerne til at forberede et flugtforsøg, siger James Conway.

- Men også udefra fra folk, der kan assistere ved en fangeflugt eller som planlægger et attentat mod en indsat. Der har gennem tiden været flere eksempler, hvor plantegninger har været anvendt til de formål, siger han.

Kriminalforsorgen ser også med alvor på de frit tilgængelige oplysninger om arresthusets indretning i Ringsted.

- Det skal selvfølgelig stoppes, og vi tager øjeblikkeligt fat i underleverandøren, siger Michael Gjørup, chef for Koncern Sikkerhed ved Kriminalforsorgen, til Ekstra Bladet.

- Det er jo en sikkerhedsbrist af dimensioner, siger han.

Michael Gjørup erkender, at både Kriminalforsorgen og arresthusets leverandør af internetløsninger bærer et ansvar.

- Vi skal jo fortælle, at når de laver noget for os, så skal det ikke være tilgængeligt for offentligheden. Der ligger en sikkerhedskultur i vores arbejde, som vi også forventer, at vores leverandører overholder, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip