Fortsatte mislyde i regnskabet for B&O's danske vellyd

Der ser stadig ud til at gå en rum tid, før Bang & Olufsen igen bliver en virksomhed med sorte tal på bundlinjen.

Men hifi-koncernens regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16 viser trods alt forbedringer sammenholdt med samme periode sidste år.

Resultatet før skat endte med et minus på 118 millioner kroner i kvartalet, og det er en forbedring på 56 millioner kroner.

Det var særligt B&O Play-divisionen, der viste gode takter med en omsætningsfremgang på 62 procent, og det fremhæver administrerende direktør Tue Mantoni da også som et af kvartalets lyspunkter.

- De omkostningsbesparende initiativer begyndte at vise deres effekt i kvartalet, og det resulterede i et forbedret, men fortsat utilfredsstillende resultat.

- Vi forventer, at omsætningsfremgangen fortsætter i den nærmeste fremtid og arbejder samtidig på at forbedre virksomhedens profitabilitet, siger han i kvartalsregnskabet.

Bang & Olufsen fastholder sin forventning til det samlede regnskabsår, som lyder på en forventet omsætningsvækst på 8 til 12 procent og en signifikant forbedring af driftsresultatet.

Selskabet solgte i foråret sin Automotive-division til amerikanske Harman. Dermed fik man en tiltrængt kapitalindsprøjtning på 1,17 milliarder kroner og snævrede samtidig sit fokus ind på salg til forbrugere.

Det foregår via AV-divisionen, hvor Struer-virksomheden producerer fjernsyn og lydanlæg i den højere ende af prisskalaen, og B&O Play, hvis produkter ligger i et mere moderat prisleje.

Sideløbende fortsætter arbejdet med at strømline forretningen, så den igen bliver rentabel.

/ritzau/

Dagens Gossip