Fortuna Hjørring bryder Brøndbys pokalstime

21/05/2016

Fortuna Hjørring er dansk pokalmester i kvindefodbold 2016.

På hjemmebane blev ærkerivalen Brøndby besejret med 3-1, og dermed brød Hjørring en pokaltørke, der har varet siden finalen i 2008. Det var nordjydernes syvende pokaltitel i historien.

Brøndby missede til gengæld muligheden for at vinde pokalturneringen for syvende år i træk. I de seks seneste finaler med de blågule var det i tre af tilfældene netop Fortuna Hjørring, som blev slået i finalen.

Allerede fra første fløjt fornemmede man, at hjemmeholdet var indstillet på offensiv fodbold.

Der var blot spillet et minut, da de grønblusede spillede sig igennem til en friløber. Bolden blev sendt forbi en fremadstormende målmand, men også få centimeter forbi stolpen.

I det hele taget sad Hjørring-kvinderne tungt på begivenhederne før pausen, men der var langt mellem chancerne.

Fem minutter før pausen kom så det mål, der burde kunne give mere liv i kampen. Direkte på frispark drejede Nevena Damjanovic bolden over og muren og ned i det korte hjørne.

Per Nielsens Brøndby-tropper kom bedre ud til anden halvleg, men modsat var det Hjørring, der efter 55 minutter var tæt på at øge føringen efter et hjørnespark.

Der skulle en besynderlig situation til at afgøre kampen. Camilla Kur Larsen udnyttede en kæmpe brøler fra Brøndbys målmand, da hun stjal bolden og let sendte den i et tomt net.

Brøndby reducerede med fire minutter tilbage, men i slutspurten lykkedes det ikke at tvinge kampen ud i forlænget spilletid. I stedet scorede Hjørring til 3-1, før festen kunne bryde ud.