Fortvivl ej - det bliver ikke rigtig efterår endnu

Og den vind kommer ikke i denne uge. I hvert fald ikke i tilstrækkelig grad til, at man kan stemple de kommende syv dage, som den første rigtige efterårsuge. Det lover vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen, efter en våd og blæsende start på ugen.

»Det bliver ikke regn og rusk hele tiden. Der kommer perioder med regn og byger, men som det ser ud nu, kommer der ikke den helt kraftige vind, så det bliver nok ikke rigtig efterårsagtigt i denne her omgang,« siger Steen Rasmussen om dagene indtil søndag.

»Og det vil ikke regne hele tiden. Der kommer også perioder med sol. Så der er ingen grund til at fortvivle, hvis man har kigget ud af vinduet her til morgen og tænkt, at det bliver sådan resten af ugen. Det gør det altså ikke. Der bliver mulighed for at se solen, og det bliver også tørvejr ind imellem,« fortsætter Steen Rasmussen.

Solen ramte allerede Jylland og Fyn mandag formiddag og vil skinne over København ved frokosttid. Bornholmerne må ifølge DMI vente til »ud på eftermiddagen« mandag, før solen titter frem.

Selv om den kraftige vind udebliver, så vil det blive en ustadig vejruge med lidt sol, lidt gråvejr og lidt regnbyger, og termometret vil formentlig også fortælle dig, at det er tid til at tage et ekstra lag overtøj på.

»Temperaturen kommer højst op på 15 grader, og vi skal regne med et temperaturniveau på 12 til 15 grader resten af ugen,« siger Steen Rasmussen.

Dagens Gossip