Forud for valget: Trist nyt for Putin

Skrevet af Emil Martesen

23 uger siden

|

08/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forud for valget er der trist nyt for den russiske diktator.

Dagens topnyheder

"Russerne Samles om 'Rusland uden Putin'-Kampagne Forud for Valget i 2024" i et markant skridt imod det nuværende politiske regime.

Kampagnen er i gangsat af Aleksej Navalnyjs Anti-Korruptionsfond, og er på mange måder en del af optakten til præsidentvalget, der løber af stablen i 2024.

Og denne bevægelse opfordrer russiske borgere til aktivt at udtrykke deres modstand mod præsident Vladimir Putin.

Kampagnens mål er at udnytte valgperioden som en platform til at demonstrere offentlig utilfredshed med Putins lederskab, især hans handlinger og den igangværende krig.

Kampagnens arrangører har formuleret deres mål om at forstyrre det kommende valg, planlagt til den 17. marts, ved at opfordre offentligheden til at stemme imod Putin.

Men på trods af forventninger om, at valgresultaterne kan blive manipuleret, er kampagnens primære mål at sende et klart signal om, at en betydelig del af den russiske befolkning er klar til forandring.

Men det stopper ikke her.

Kampagnens strategi involverer deriblandt en græsrodsindsats for at overbevise mindst ti personer per deltager om at stemme imod Putin.

Kampagnens hjemmeside tilbyder detaljerede retningslinjer for dem, der ønsker at deltage i denne form for civil ulydighed. Dette initiativ repræsenterer et kritisk øjeblik i russisk politik, hvor offentlig stemning imod den langvarige leder bliver mobiliseret til en formel bevægelse.