Forulykket bus i Malaysia var overfyldt

Bussen havde plads til 44 passagerer, men 53 var ombord, hvilket gjorde det ulovligt for den at køre på vejene. En regel, som chaufføren tilsyneladende ignorerede.

Dødstallet kan stige, da de yderligere 16 passagerer blev kvæstet i ulykken, og flere af dem betragtes som alvorligt tilskadekomne. Blandt de tilskadekomne og døde er også udlændinge, men Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at det ikke drejer sig om danskere.

»Der var ingen danskere involveret i busulykken. Det har ambassaden i Kuala Lumpur oplyst os,« siger vagthavende i Borgerservice.

Ulykken skete onsdag eftermiddag lokal tid i Genting Highlands i Pahang, der ligger omkring en times kørsel fra den malaysiske hovedstad.

Ifølge AFP oplyser landets myndigheder, at der var 53 passagerer i bussen, der skred ud i et sving og styrtede ned i en 70 meter dyb kløft, da chaufføren angiveligt mistede kontrollen over køretøjet.

Bussen var en offentlig buslinje, der fragter folk fra Kuala Lumpur til et stort kasino, der trækker både et stort antal lokale og turister.

13 kvinder og 24 mænd, hovedsageligt malaysiere, omkom i ulykken. Ifølge malaysiske medier er folk fra Kina, Indonesien, Bangladesh og Thailand blandt de døde, og ansatte ved hospitalet i Kuala Lumpur, hvor sårede og omkomne blev bragt til, oplyser, at der også er en canadier og en koreaner iblandt. Det har myndighederne dog ikke bekræftet.

Dagens Gossip