Forulykket russisk fly: De fleste er formentlig døde

Et russisk fly fyldt med passagerer på vej hjem fra ferie i Egypten er styrtet ned, og størstedelen af de mere end 200 om bord er formentlig døde.

Det siger en sikkerhedsofficer, som er til stede ved nedstyrtningsstedet, hvor et egyptisk redningshold har lokaliseret det nedstyrtede russiske fly på Sinai-halvøen.

Flyet styrtede ned i et bjergfyldt område på Sinai-halvøen, og dårligt vejr har gjort det svært for redningstjenesten at nå frem.

Flyet lettede klokken 4.51 dansk tid fra Sharm el-Sheikh og forsvandt fra radarskærmen 23 minutter senere, ifølge det egyptiske ministerium med ansvar for luftfart.

Det er fuldstændig ødelagt, lyder det ifølge kilder på nedstyrtningsstedet.

Der er ikke noget, der indikerer, at det russiske passagerfly er blevet skudt ned, siger egyptiske sikkerhedskilder. I det nordlige Sinai har der hersket oprør i de seneste to år med militante, som har tilknytning til Islamisk Stat.

Flyet var på vej fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg, da det styrtede ned over Sinai-halvøen mindre end en halv time efter, at det var lettet.

Størstedelen af passagererne var angiveligt russiske turister på vej hjem fra ferie i det populære feriested Sharm el-Sheikh.

Flyet styrtede ned 100 kilometer fra Al-Arish i det nordlige Sinai, lyder det ifølge flere medier. Det befandt sig i omkring 9,5 kilometers højde, da det forsvandt fra radarskærmen, forlyder det fra det egyptisk ministerium med ansvar for luftfart.

Flere medier skriver, at det er et fly af typen Airbus A-321, som er over 18 år gammelt.

Flyet stod til at ankomme i Sankt Petersborg klokken 10.10 dansk tid, men efter at det var lettet fra feriestedet Sharm el-Sheikh, mistede man kontakten til flyet.

Tidligere lørdag morgen, var der stor tvivl om flyets skæbne, indtil premierminister Sherif Ismail slog fast, at flyet var styrtet ned.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip