Forværret: Nelson Mandelas tilstand er nu kritisk

SYDAFRIKA: Nelson Mandelas tilstand er blevet alvorligt forværret i det seneste døgn, oplyser de sydafrikanske myndigheder.

Præsident Jacob Zuma forsikrer dog sydafrikanerne om, at lægerne gør et stort arbejde for at hjælpe den aldrende landsfader.

»Lægerne gør alt, hvad de kan, for at hans tilstand skal blive bedre, og de forsikrer, at de passer godt på Madiba (Mandelas klannavn, red.), og at han har det godt. Han er i gode hænder,« udtaler præsidenten i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Nelson Mandela blev indlagt med lungebetændelse tidligere på måneden, og det er tredje gang siden december, den tidligere præsident og apartheid-modstander har været indlagt.

Først reagerede han ikke på den behandling, han fik, og det medførte stor bekymring i Sydafrika, hvor den 94-årige Nelson Mandela er et ikon på den sorte befolknings kamp mod det hvide mindretals apartheidstyre.

Nelson Mandela var præsident fra 1994 til 1999, men sad inden da indespærret sammen med mange andre apartheid-modstandere på fangeøen Robben Island fra 1962 til 1982. Her blev han ramt af lungesygdommen tuberkulose. Han blev efterfølgende overført til et fængsel på fastlandet og blev først løsladt i 1990.

I sidste uge forlød det, at Nelson Mandela var i bedring og reagerede positivt på behandlingen af den lungeinfektion, han var blevet indlagt med. Men nu går det altså igen tilbage med behandlingen.

Nelson Mandela trak sig tilbage fra rampelyset i 2004 og optrådte senest offentligt i forbindelse med finalekampen ved VM i fodbold i 2010 i Johannesburg.

Dagens Gossip