Forvaringsdømt på flugt er fanget igen

Østjyllands Politi har anholdt en 33-årig mand, der i flere dage har været på flugt, efter at han søndag aften stak af fra retspsykiatrisk afdeling i Risskov.

Manden blev anholdt onsdag aften klokken 21.58 i det vestlige Aarhus, oplyser politikommissær Mogens Brøndum.

- Han blev anholdt i en personbil sammen med flere personer, som han kendte. Det foregik helt uden dramatik, siger Mogens Brøndum til Ritzau.

Manden blev i 2005 idømt forvaring på grund af et meget brutalt overfald på en 57-årig kvinde året før. Kvinden lå i respirator i fem uger efter overfaldet, men overlevede.

Retten vurderede dengang, at manden var så farlig at have gående på fri fod, at han blev idømt en forvaringsdom, som ikke er tidsbegrænset.

Politiet har dog i forbindelse med flugten ikke advaret mod manden, som man efter dialog med hospitalet vurderede til at være "ikke aktuel farlig".

Offentligheden blev da også først orienteret om flugten onsdag, da nyheden slap ud i medierne, selv om den 33-årige havde været på fri fod siden søndag.

Hos Region Midtjylland har psykiatridirektør Gert Pilgaard Christensen forståelse for, at det kan lyde mærkeligt, at manden ikke skule være farlig.

- Jeg kan godt forstå, at man oplever det som underligt. Men en retspsykiatrisk afdeling er ikke et fængsel. Formålet med at være her er jo behandlingen. Er man lykkedes med det, er der jo sket noget i forhold til, hvordan virkeligheden så ud for ti år siden, siger han.

Pilgaard Christensen er i øvrig overrasket over, at flugten fra den retspsykiatriske afdeling overhovedet har været mulig.

- I den konkrete situation er jeg ret forbavset over, at det rent fysisk har kunnet lade sig gøre for denne mand at kravle op over det fire meter høje hegn, man ikke kan klatre i, siger Gert Pilgaard Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip