Forventet nederlag til borgmester puster nyt liv i lærerkonflikt

Michael Ziegler har ellers som borgmester og som chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL) arbejdet mod lokalaftaler, som for eksempel bestemmer, hvor meget tid lærerne skal bruge på forberedelse, skriver avisen.

Et flertal i Folketinget afskaffede muligheden for lokalaftaler ved at afslutte lærerlockouten med en lov, hvis intention er, at »man ikke bruger lokalaftaler til at genindføre de bindinger, der i dag gælder på arbejdstidsområdet,« som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) udtrykte det i april.

Ministeren fastslog dog samtidig, at loven giver »fuld adgang« til at lave lokalaftaler.

Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og De Radikale står bag forslaget i Høje-Taastrup.

»Hvis vi får lavet en lokalaftale i Høje-Taastrup, er jeg ret sikker på, at der er mange andre kommuner, der tør tage bladet fra munden,« siger Michael Blem Clausen (R), der er ophavsmand til forslaget og byrådsmedlem for De Radikale i Høje-Taastrup.

Michael Ziegler er »ekstra ærgerlig« over udsigten til at blive nedstemt. Han siger, at det kan blive brugt »som løftestang til at lave lokalaftaler rundt omkring«.

Også formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, forventer flere lokale aftaler i kølvandet på Michael Zieglers ventede nederlag:

»Det glæder mig, at der ikke bare i Høje-Taastrup, men også andre steder er en holdning om, at det at lave aftale ikke er af det onde,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip