Forventet pris 235 millioner: Sjælden pink diamant under hammeren

Christie's auktioner i New York har den 16. april en yderst sjælden pink diamant under hammeren. Der er tale om en af verdens største pink diamanter nemlig ”The Princie Diamond,” som vejer 34,65 carat. Diamanten forventes at indbringe mellem 175 og 235 millioner kroner (30-40 millioner dollars).

- Det kan være svært at forstå, at en lille genstand, der er på størrelse med en 2-krone, har så astronomisk høj værdi. Men for diamanter er denne størrelse enorm – og når farven er intens pink, så sætter ikke engang fantasien grænser for prisen, fortæller den danske juveler Ulrik Hartmann.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook nu!

90 procent af verdens pink diamanter kommer fra den australske Argyle-mine, som er ved at løbe tør.  Pink diamanter er steget markant i pris de seneste ti år og har under finanskrisen haft stor værdistigning.

The Princie Diamond hørte man først om i 1700-tallets Indien, hvor skiftende velhavende ejermænd bar den på forskellig vis. Først i 1960 blev diamanten vist offentligt ved en auktion hos Sotheby’s. Den franske juveler Van Cleff & Arpels erhvervede diamanten for 46.000 pund. Diamanten fik sit navn efter en 14 årig indisk prins, hvis øgenavn var Princie. Diamanten blev indfattet i en halskæde og solgt til en ukendt køber – og nu er den så igen til salg. 

Dagens Gossip