Fotoalbummet er ikke dødt

Mange danskere er udstyret med både smartphone og digitalkamera. Men selvom mange feriefotos tages digitalt, så kan vi tilsyneladende alligevel ikke undvære hyggen og fornemmelsen af at sidde sammen med familie og venner og bladre i et fotoalbum.

En undersøgelse foretaget af Hotels.com viser nemlig, at hver tredje (34 procent) af dem, der typisk tager fotos på ferien, viser feriebillederne frem i et klassisk fotoalbum.

Yngre som ældre nyder fotoalbummet

Nu kunne man måske specielt have den ældre del af befolkningen mistænkt for at dyrke fotoalbummet mere end den yngre. Men noget tyder på, at både unge som ældre nyder at samle fotos i et fotoalbum.

Undersøgelsen viser, at 35 procent af de 18 til 39-årige ynder at vise feriefotos frem i et fotoalbum, mens dette gælder 38 procent af deltagerne i alderen 60+ år.

- Der er helt klart noget hyggeligt ved at få fremkaldt eller printe de billeder, man tager på ferien. Det giver en helt anden stemning at sidde og bladre igennem et fotoalbum fremfor, at billederne ligger online eller i en mappe på computerens skrivebord. Herudover er der måske en bedre chance for, at man oftere hiver det fysiske fotoalbum frem og svælger ved ferieminderne end, at man klikker sig igennem billederne på computeren, mener Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

I det syd- og sønderjyske samles man om fotoalbummet

Tendensen til at hygge omkring et fotoalbum og tænke tilbage på de gode ferieminder er dog tilsyneladende ikke den samme, hvis man ser ud over landet.

I det syddanske er man således noget mere tilbøjelig til at dele sine feriefotos i et fotoalbum frem for i Hovedstaden.

41 procent af indbyggerne i Region Syddanmark angiver, at de typisk deler deres feriefotos gennem et fotoalbum. Mens blot 29 procent af indbyggerne i Region Hovedstaden tilsyneladende samler deres ferieminder i albums.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip