Fotograf finder et ‘øde’ hus i vildmarken: Får sit livs chok, da hun åbner døren

Den canadiske kvinde Leslie David elsker eventyr og at fotografere. Derfor har hun kombineret de to ting og tager på ture rundt om i byen for at udforske den.

Leslie er fra staten Ontario og kalder sig selv for the-tourist på Instagram. Hendes hobby kaldes på engelsk "Urban explorer", og en af aktiviteterne er at være en slags ruinjæger. 

Forladte fabrikker, huse og øde områder er derfor et mål i sig selv for hende og sit kamera, men en dag, da hun var på eventyr, skete noget uventet:

Kvinden havde sneget sig op til et forladt hus - troede hun i hvert fald. Men da hun gik ind i det, fandt hun en ældre herre, der tydeligvis havde slået sig ned i det faldefærdige hus. 

Mødet mellem de to blev til en hel beretning - en beretning om mødet mellem to fremmede, om mødet mellem generationer, om et samfund der taber nogle mennesker på gulvet, og en beretning om venskab.

Dele af den lyder således via hendes Instagramprofil:

- Det her er Lawrence. Han bor i et hus, som jeg troede var forladt. Indkørslen er tilgroet, taget er ved at brase sammen, og interiøret ville få de fleste til at tro, at det her sted er blevet forladt. Jeg fandt ham i stuen.

Lawrence har det tydeligvis ikke optimalt. Han trækker sig væk fra andre ved at opholde sig i det forladte hus. Han mangler sit højre øje og har grå stær, der er ved at gøre ham blind, på det andet øje.

- Han har et smukt sind, og jeg har tænkt mig at besøge ham ofte. Jeg lægger det her billede ud, fordi jeg håber, at det vil inspirere andre til at række hånden ud til mindst ét menneske, som de har mistet kontakten med eller måske bare har glemt, skriver ”The Tourist”, som Leslie kalder sig, om det uventede møde, som hun fik lov til at fotografere af manden.

Leslie skriver i de følgende opslag om mødet, at hun vil lave noget mad og tage det med forbi Lawrence, fordi han ikke ser ud til at få ordentlig føde, hvis han overhovedet spiser.

- Han overraskede mig med sin venlighed, og jeg håber bare, at kunne gengælde det lidt, lød hendes forklaring, som hun senere uddyber:

- I aften var det min første af mange kommende middagsdate med min nye ven. Vi spiste, drak og grinede sammen i over tre timer. Jeg var heldig nok til at høre noget om hans liv. Hans kampe. Hans sejre. Det her var helt sikkert et af de bedste øjeblikke i mit liv, og jeg glæder mig til at spise sammen med den her venlige sjæl igen. Han er den SØDESTE mand. Jeg har tabt mit hjerte til ham.

Fortællingen fortsætter, og kvinden beretter om sine besøg, hvor hun efterlader lidt at spise og får ryddet op i huset, så det er mere beboeligt. 

- Middagsaaftale overstået. Hold dine løfter, skriver hun én dag under ovenstående billede, mens hun skriver, at hun tog mad med fra en middag på sit arbejde en anden dag.

Mellem besøgene fik Lawrence desværre en blodprop, der lammede begge hans hænder. Det tog ham fire dage at få hjælp til det.

- Det var bare nogle af de hjerteskærende historier, jeg hørte fra ham i går. Han har bare brug for en ven. En der holder øje med, om han er okay. Der forsikrer ham om, at han er afholdt.

- I aften sad vi uden for og nød en smuk aften. Han forklarede mig, hvordan han er endt i denne situation, som begyndte i år 2000, hvor en tyr brækkede hoften på ham. Han fortalte mig om hans brors sygdom, og hvordan de har mistet forbindelsen. Han sagde, at jeg er en gave til ham. Jeg sagde, at jeg ikke kan sætte ord på, hvor meget han efterhånden betyder for mig.

Efter at have fået ryddet mandens hjem ved hjælp af nogle frivillige, de har båret skrald og gamle køleskabe, komfurer og andet, der ikke længere virker ud, beretter kvinden om, at hendes ven har været til lægen efter blodpropen, og at han desværre ikke har langt igen. Hans sidste ønske er, at hun møder op til hans begravelse.

Lægebesøget resulterede i, at Lawrence blev sendt på et plejehjem, hvor han bliver passet, og hvor Leslie besøger ham med sin hund. 

- Han gav mig chancen for at gøre noget godt for et andet menneske. En mulighed for at gøre noget godt uden at få noget igen. Det er en sjælden mulighed, og jeg er glad for at jeg tog imod den, skriver hun.

Hele lokalsamfundet og Leslies familie har bakket op om hendes møde med manden, og har været med til at lave mad eller donere mad, så Lawrence havde det nogenlunde, mens han levede i det forladte hus. 

Han har det stadig nogenlunde på plejehjemmet, og han er taknemmelig for, at så mange interesserer sig for ham og har hjulpet ham til at få det bedre i sin sidste tid, beretter Leslie. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip