Fotograf har fået nok: Forbyd mobiltelefoner ved bryllupper

Et bryllup er en cerimoni, hvor to mennesker - med deres familier og venner som vidner - lover hinanden evig troskab og kærlighed. Men det har tilsyneladende også udviklet sig til en kamp om, hvem der får det bedste pletskud af brudeparret.

Det har nu fået en bryllupsfotograf til at komme med et opråb. Det har i den grad vakt genklag. I skrivende stund er hans Facebook-opslag delt 46.000 gange.

Thomas Stewart er træt af bryllupsgæster, der stiller sig på rad og række og dels ødelægger hans billeder af brudeparrene og derudover ikke er rigtigt til stede.

- Nå, jeg har fået nok. Jeg vil gerne tale med jer om alle de gæster, der bruger deres mobiltelefoner eller kameraer ved bryllupper. Jeg vil gerne bede jer om noget, og jeg vil gerne stille det simpelt op: Brude og gomme, vær venlige at have en helt “unplugged” ceremoni. Kig på dette foto. Gommen var nødt til at læne sig ud over altergange for at se sin brud komme imod ham. Hvorfor? Fordi gæsterne med deres telefoner stod i gangen og i vejen for ham. Det er irriterende. Jeg bebrejder ikke disse specifikke gæster. Jeg tager faktisk selv et stort ansvar for, at det sker. Før i tiden burde jeg have været mere specifik i forhold til mine kunder og forklaret dem, hvorfor gæster ikke skal tage fotos. Fra nu af har jeg tænkt mig at gøre en dyd ud af det, skriver Thomas Stewart i opslaget.

Han beder brudepar overveje fire ting forud for brylluppet.

1) Gæster med telefoner, iPads eller kameraer går i vejen for fotografen. De ved ikke, hvordan de skal holde sig ude af billedet, og det ødelægger ofte fotografierne.

- I betaler en fotograf en hel del penge. Det betyder, at I gerne vil have gode fotos. Vi kan ikke gøre vores bedste, når folk står i vejen, skriver han.

2) De samme gæster går i vejen for brudeparret.

- Du vil selv gå glip af dit moment på din bryllupsdag, fordi der vil være en iPad i vejen. Du vil gå glip af at se din partners ansigt ved eller på vej op mod alteret, skriver fotografen.

3) Gæsternes fotografier ligner ofte lort.

- Jeg er ked af det, men det er sandt. Man kan ikke tage gode billeder med et mobilkamera ved at læne sig ud i gangen i en mørk kirke og fotografere en person, der bevæger sig. Selv mange professionelle har problemer med det, skriver Thomas Stewart og kommer med en sidste pointe.

- Forestil dig, at du står midt i din bryllupsceremoni. Du er glad. Du beslutter dig for at kaste et flygtigt blik på dine gæster, som du er sikker på deler disse glade øjeblikke med dig. Måske fælder de selv en tåre. Hvad ser du? Ingen ansigter overhovedet, fordi de alle sammen er gemt bag telefoner og kameraer.

Læs også: Hun kalder frieriet det smukkeste nogensinde: Internettet giver hende ret

Han opfordrer derfor brudepar til at gøre opmærksom på, at ingen kameraer, telefoner eller lignende er velkomne, allerede i invitationen.

- Gæster, I er blevet inviteret til et bryllup for at dele og fejre den kærlighed, som to mennesker føler for hinanden. De inviterede dig ikke for at tage fotos hele dagen, som de formentlig ikke kigger på alligevel. De ønskede at have dig med i hjerte og sjæl, og de ville se dine tårefyldte øjne, mens du tager del i deres bryllup. Du er vidne til deres ægteskab, så for Guds skyld, se dem med dine øjne, ikke din telefon.

Right, I've had enough. I want to talk to you all about guests using mobile phones / cameras at weddings. I want to...

Posted by Thomas Stewart Photography on Thursday, November 5, 2015

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip