Fotograf raser: Hvorfor må vi ikke se dette billede på facebook?

Du finder ikke noget mere naturligt end en fødsel, og derfor er det noget pjat, at man ikke må vise mit billede. Det mener fotografen Morag Hastings, der har startet en debat, fordi hun fik en reprimande af facebook for at lægge et billede af en fødsel op. 

- Billedet, jeg lagde op, overholder alle facebooks regler. Billedet indeholder ikke nogle fuldt blottede balder, kønsdele eller seksuelle handlinger, hvilket er de ting, facebooks regler bandlyser. Alligevel fik jeg en besked om, at min side ville blive blokeret, skriver en forarget Morag Hastings på sin blog.

Hun er fotograf, der har specialiseret sig i fødsels- og babybilleder og ejer af bureauet "Apple Blossom Families". 

Hun er vred over, at nedenstående billede af en fødende kvinde blev bandlyst af facebook, og at det sociale medie truede med at lukke hendes profil ned, fordi fotografiet brød facebooks regler:

Foto: Facebook/Morag Hastings

Hastings forstår ikke, hvorfor hendes foto skal tages af, mens andre folks billeder, herunder af kendissen Kim Kardashian, ikke bliver bandlyst. Kardashian har tidligere lagt et meget eksplicit billede ud af sin krop og numse, men det er stadig tilgængeligt og ikke blokeret.

- Jeg ville ønske, at mine klienter kunne føle sig frigjorte og selvsikre med deres ikke-seksuelle fødselsbilleder. Jeg bliver ved med at tro på, at verden har ændret sig, og at vi ikke længere skubber ”kvindesager” ind under gulvtæppet. Men så vågner jeg til en besked om, at min facebookside er blevet bandlyst i 30 dage, og at min firmaprofil med 22.000 følgere, som jeg har arbejdet virkelig hårdt for at få op at stå, vil bliver afpubliceret, fordi jeg postede et undervisende billede af en baby, der bliver født, skriver hun videre.

Billeder blev hurtigt delt af over 2.000 mennesker og set af over en halv million brugere, men altså lige så hurtigt fjernet fra facebook, og det har startet en debat på de sociale medier om, hvad der er passende indhold, og hvad der bør bandlyses fra et sociale medie.

Synes du, at et billede som ovenstående fødsel bør fjernes eller ej?

Og hvad så med et billede som dette af Kim Kardashian?:

Læs også: Gravid Kim Kardashian nøgen i sit mest afslørende billede indtil nu

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip