Fra februar skal betjente bære numre på skulderen

Fra 1. februar næste år bliver det muligt at identificere politifolk, når betjentene skal bære et markeringsnummer. Det består af et bogstav og fire tal, som skal sidde på betjentenes højre skulder, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Idéen til at give hver betjent et nummer bunder i, at flere klagesager over politiet igennem tiden er strandet, fordi det ikke har været muligt at identificere de involverede betjente.

I oktober sidste år udarbejdede Rigspolitiet og Politiforbundet en model for markeringen af uniformerne, og det er den model, der nu indføres.

Ved den lejlighed understregede Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, at han havde været sat på en bunden opgave, idet idéen om markeringsnumre ikke er groet i Politiforbundets have.

- Det er ikke blomster og fryd, men sådan er det. Vi kan jo heller ikke holde til, at der i ganske få tilfælde kommer kritik af, at man ikke kan finde frem til politifolk, siger Claus Oxfeldt mandag til Ritzau.

- Vores bekymring gik på, at man fik et nummer, og at man så eksempelvis i en demonstration kunne køre hetz mod en bestemt betjent med et bestemt nummer, tilføjer han.

Spørgsmål: Hvad tænker I om betjentenes sikkerhed og privatliv efter 1. februar?

- Nu bliver det sådan, at man kan nøjes med at oplyse sit nummer. For os med et specielt efternavn har jeg syntes, at det har været ubehageligt, at man skulle oplyse navn og tjenestested, siger Claus Oxfeldt.

Ifølge rapporten fra Politiforbundet og Rigspolitiet viser udenlandske erfaringer, at betjente ikke har oplevet mere chikane, efter at de er begyndt at bære unikke numre.

/ritzau/

Dagens Gossip