Fra folkekær borgmester til lærernes fjende

I den rolle er han også blevet udskreget som lærernes fjende nummer ét og er for mange legemliggørelsen af et urimeligt opgør med lærernes arbejdstidsregler.

Rollen som forhadt og splittende figur dog ny for den 45-årige borgmester fra den københavnske forstadskommune Høje-Taastrup, hvor han i 2005 sprængte 20 års socialdemokratisk styre i en spektakulær politisk manøvre, hvor Dansk Folkeparti og de Radikale gik sammen for at gøre ham til borgmester. Det afgørende mandat blev udgjort af den nuværende folketingspolitiker Nadeem Farooq (R).

»Valget faldt ikke på Michael, fordi han var konservativ, men fordi han havde den rigtige politiske profil. Han er meget ukrukket, og folk glemmer ofte, hvilket parti han er fra. Samtidig er han god til at få sin politik igennem, så andre kan være med i aftalerne,« siger Farooq og beskriver Ziegler som et åbent menneske trods en vis generthed.

Michael Ziegler blev for første gang kendt i den brede offentlighed under kommunalvalgkampen i 2005, da han som menigt byrådsmedlem lovede en borger, at han vil flytte ind i det socialt belastede boligområde Tåstrupgård. Han holdt sit løfte, og som nybagt borgmester tog han midlertidig adresse i Tåstrupgård.

Siden er han blevet valgt til endnu en periode som borgmester, nu med solidt flertal og næsten 40 procent af stemmerne til K. Succesen skaffede ham plads i KL-bestyrelsen og posten som formand for Løn- og Personaleudvalget - og dermed leder af overenskomstforhandlingerne på kommunernes vegne.

Men billedet af Michael Ziegler som folkelig politiker er blevet skrammet siden starten af konflikten om lærernes arbejdstid. Til demonstrationer portrætteres han på skilte som maskeret forbryder med tilhørende tekst: »Efterlyst for mordforsøg på den danske model«.

Men det ryster ikke den civilingeniøruddannede Ziegler.

»Det er en hel legitim og tilladelig måde at erklære sin utilfredshed på. Så længe det er med skilte og satiriske skildringer af hovedaktørerne, er det helt fint,« siger han.

Over for Berlingske Nyhedsbureau karakteriseres Michael Ziegler af politiske støtter og modstandere som »analytisk stærk«, »velbegavet« og »meget rolig«. Hans direkte modpart i forhandlingerne om lærernes overenskomst, lærerforeningsformand Anders Bondo Christensen, har det også fint med manden på den anden side af bordet.

»Forleden var vi i sminken sammen til fire forskellige debatter, og der sidder vi jo og taler pænt ordentligt til hinanden. Det eneste problem er, at han har beskyldt mig for at lyve. Det kan jeg ikke lide,« siger Bondo.

På Michael Zieglers side i KL står formand og Rødovre-borgmester Erik Nielsen (S), der kun har rosende ord til overs for kollegaens håndtering af forhandlingerne.

»Jeg er imponeret over ham. Han har været rolig i de tilspidsede situationer. Det kræves også, for det er meget alvorligt,« siger KL-formanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip