Fra USA til Danmark: Brandon Beals vilde liv

Skrevet af admin

12/02/2016

Mest læste i dag

En brækket hals, en alvorlig depression, involvering i kriminalitet og en tur helt ned og skrabe bunden måtte han igennem, før han endelig fandt styrken til at springe ud som musiker og nu kan kalde sig manden bag en lang række af de hits, danskerne har lyttet mest til de senere år.

Historien om amerikanske Brandon Beal er tæt på utrolig. Men utroligt er det også, at det er de færreste, der kender til den.

- Folk kender mig som ham, der synger sammen med Christopher og med Lukas Graham, men nu synes jeg, det var på tide at fortælle min historie, så folk også lærer mig at kende, siger Brandon Beal, der er vokset op i Tyler i Texas.

Siden 2011 har han skrevet sange og musik for danske artister - her i blandt Lukas Graham, Christopher, Patrick Dorgan, Nik og Jay og Scarlet Pleasure, ligesom han selv har hittet stort med numre som "Twerk it like Miley" og "Side Bitch Issues".

Men at han overhovedet er nået her til, er lidt af et mirakel. Og den historie ruller sangeren ærligt ud i videoen til nummeret "Golden".

- Det er vigtigt for mig at folk ved, at den video er bygget på virkelige hændelser. Alle de ting, vi viser i videoen, er rent faktisk sket, siger han.

Som ung var Brandon Beal et kæmpetalent i amerikansk fodbold, men en hård tackling, der kostede ham en brækket nakkehvirvel, satte en stopper for drømmen om en karriere som professionel.

- Man kalder det brud, jeg havde, for "den døde mands fraktur". Normalt betyder sådan et brud, at man dør eller bliver lam fra halsen og ned, men fordi frakturen ikke havde skubbet knoglen fra hinanden, overlevede jeg uden mén. Jeg var meget, meget heldig, og det er vildt at tænke på, siger sangeren.

Men selvom han overlevede, var det liv, han kendte, væk.

- Efter ulykken fik jeg en voldsom depression. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre med mit liv, og jeg blev involveret i narko og kom i rigtig dårligt selskab. Min mor sagde for nylig, at hun husker, at hun frygtede, at jeg ville gøre noget rigtig dumt ved mig selv, fordi jeg ændrede mig fuldstændigt, fortæller han ærligt.

- Jeg vidste godt, at jeg var nødt til at komme ud af det, hvis jeg ikke ville ende som mine andre venner, der sad i fængsel eller var døde, fortæller han.

Heldigvis opdagede han med sine brødres hjælp sit musikalske talent. Hans ældste storebror, der blandt andet har skrevet musik til Michael Jackson, begyndte at tage ham med i studiet.

Sit første album lavede Brandon Beal med en dansk producer, han havde mødt i New York. Så fik han en dansk manager, en dansk kæreste og danske venner.

Pludselig trak det lille land mod nord. Egentlig skulle han bare være her et par måneder tilbage i 2011 for at mødes med nogle producere og skrive nogle sange. Men så kunne han mærke, at der var grobund for en karriere i Danmark.

- Da jeg boede i USA, levede jeg af musikken og jeg tjente også gode penge, men jeg følte, at jeg gav mine gode sange væk til nogle, der ikke var ligeså dygtige, som jeg selv var. Her fik jeg en mulighed for selv at lave musik også, siger han.

Den mulighed greb han, og siden da har han med egne ord "ikke set sig tilbage". Nu kulminerer karrieren foreløbig med singlen "Golden", der har den danske sangkomet Lukas Graham med på omkvædet, og sangen er strøget ind på førstepladsen på den danske Spotify-hitliste.

- "Golden" handler netop om, at man ikke må lade noget komme i vejen, hvis man har en drøm. Og for mig er den også en opsang til andre om, at man bliver nødt til at være fokuseret, hvis man vil opfylde sine drømme, siger han.

Se videoen her: http://vevo.ly/HDu8ak

/ritzau/FOKUS