For fræk: "Alle børnene"-børnebog fjernet fra biblioteker

En ny udgave af børnebogen ”Alle Børnene” er faldet flere skoler i Kolding for brystet, som har fjernet bogen fra skolernes biblioteker.

Således lyder et af vittighederne:

”Alle pigerne fik pik, undtagen Inger, hun fik finger”.

Det er netop det sprog, som flere biblioteker på Koldings skoler ikke vil tolerere.

- De fleste kan godt huske de sjove ”Alle børnene”-historier. Men i den her bog har den seksuelle overtone fået en ekstra tand, siger skoleinspektør fra Sdr. Stenderup Centralskole Uffe Rasmussen til JydskeVestkysten.

- I vores dagligdag forsøger vi at få børnene til at snakke pænt, og der er ord i bogen, som vi ikke synes, at vores elever i for eksempel indskolingen skal bruge.

Læs også: Reklamen der giver alle en klump i halsen

Den nye udgave af bogen er udgivet af forlaget Carlsen og her fortæller forlagschef, Camilla Scierbeck, at man har fået enkelte henvendelser på grund af sproget.

Det grænseoverskridende sprog har været medvirkende til, at bogen er blevet en salgssucces.

- Vi har fjernet nogle vittigheder, som nogle mente grænsede til pædofili, siger hun til avisen.

Den gamle børneklassiker ”Alle Børnene” er i den nye udgave blevet en tand for meget, mener lærer og skolebibliotekar på Aalykkeskolen i Kolding Stine Drue.

- Det er jo en gammel klassiker, der findes i mange kategorier. Nogle er harmløse, men den her er dybt pervers, racistisk og stødende, og vi vil ikke præsentere den for eleverne.

- At de skriver pik og kusse er, hvad det er. Men der skrives for eksempel også om seksuelt misbrug af børn, siger Stine Drue.

På side fem kan man blandt andet læse:

”Alle pigerne var jomfruer, undtagen Bente, hendes far kunne ikke vente”.

Flere skolebiblioteker i Kolding har købt bogen, da de fik tilbud om at købe fem eksemplarer for 100 kroner. På Aalykkeskolen nåede bogen dog aldrig hylderne, efter at Stine Drue havde læst den igennem.

Dagens Gossip