Fræk biltyv: Ringede og spurgte ejer hvor benzinkortet lå

En ualmindelig fræk biltyv fik selv en lang næse, da han, efter at have pralet med bilen over for ejeren, endte med at blive anholdt. Det skriver VG.no.

Tirsdag morgen så den ung mand sit snit til at stjæle nøgler og en Saab cabriolet, som holdt parkeret foran et hjem i Sørkjosen i Nordnorge. I bilen lå en mobiltelefon, hvor de to ejeres numre var indkodet i tilfældet af en nødsituation.

Anne Kristin Korfur, som ejer bilen, fik derfor et chok, da "bilen" pludselig ringede til hende, og hun skyndte sig at svare i den tro, at hendes kæreste var i vanskeligheder.

Men det var ikke kæresten, som var i den anden ende. I stedet spurgte den ukendte mand, hvor bilens dieselkort lå - på trods af at Saab'en kører på benzin.

LÆS OGSÅ: Fuld fra tvang 8-årig søn til at køre hjem

Ejeren slog den hen som et fejlopkald, men ringede alligevel hjem til kæresten, som konstaterede, at parrets Saab var forsvundet og kontaktede politiet.

Herefter tog kvinden sagen i egen hånd. Hun kørte ud for at lede efter sin bil. Der er kun få veje ud af byen, og hun gættede derfor på, at biltyven var kørt mod Tromsø.

- Jeg regnede med, at han var løbet tør, siden han ringede efter benzinkortet. Og bilen er næsten altid tom for benzin, fordi min mand ofte glemmer at fylde den op, fortæller Anne Kristin Korfur til VG.

Og ganske rigtigt. Oppe på det nærliggende fjeld holdt Saab'en stille, og ud af bilen trådte en nydelig ung mand med refleksvest og advarselstrekant.

Anne Kristin Korfur ringede straks til politiet og opgav deres position, så rullede hun roligt vinduet ned og spurgte, hvad der var galt.

LÆS OGSÅ: 10-årig stjal forældres bil: - Jeg er dværg og har glemt mit kørekort

Biltyven fortalte, at han var løbet tør og spurgte intet anende ejeren, om hun havde et tov, så han kunne blive trukket efter hende. Det advarede Anne Kristin dog imod, da det ville smadre Saab'ens automatgear. Biltyven spurgte også, om han kunne låne penge til benzin.

I stedet ringede Anne Kristin efter sin søn og bad ham komme op på fjeldet med en ekstra benzindunk, og sammen satte de sig på autoværnet og ventede på hjælp, men de talte lidt om bilen.

- Han var lidt usikker på, om en cabriolet klædte en type som ham - og så syntes han, den havde lidt for brede dæk, fortæller en Anne Kristin Korfur grinende.

Endelig ankom politiet, og derfor foreslog hun, at de præsenterer sig for hinanden. Han gav hånd og præsenterede sig, som Johnny Henriksen - navnet på Anne Kristins kæreste.

- Jeg svarede: Det er hyggeligt at hilse på dig, men det er faktisk min bil, du kører, lyder det fra den snarrådige bilejer.

Herefter blev den unge mand anholdt af politiet, og Anne Kirstin Korfur kunne køre hjem med sin bil, da sønnen var dukket op med ekstra benzin. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip